solyanreklam
sagreklam

Beyoğlu Mahalle Bahçeleri'ne Bir Bir Kavuşuyor

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği ‘Mahalle Bahçeleri’ projesi ile vatandaşlara şehrin kalbinde, kendi mahallelerinde yeni yaşam alanları sunmaya devam ediyor.

Beyoğlu Mahalle Bahçeleri'ne Bir Bir Kavuşuyor
  • 26 Temmuz 2020, Pazar 9:07

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği ‘Mahalle Bahçeleri’ projesi ile vatandaşlara şehrin kalbinde, kendi mahallelerinde yeni yaşam alanları sunmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın seçim sürecinde vatandaşlara söz verdiği Mahalle Bahçeleri’nin 5’incisi olan Piyalepaşa Mahalle Bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Mahalle Bahçesinin açılış kurdelesini çocuklar kesti. Başkan Yıldız açılışın ardından çocuklara çikolata dağıttı.

DAHA GÜVENLİ, SAĞLIKLI VE YEŞİL BİR BEYOĞLU İÇİN HEP BİRLİKTE GAYRET EDECEĞİZ

Mahalle bahçelerini bir bir hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yıldız, “Burada çocukların mutluluğuna, coşkusuna şahit olmamız fevkalade önemli. Beyoğlu’nda büyük büyük bahçelerimiz olsun diye arzu ediyoruz. Yer buldukça da büyük bahçeler yapıyoruz. Mahalle aralarında bulduğumuz metruk yerleri de çocuklarımız için mahalle bahçesi yapıyoruz. Çocuklarımız da mahallelerinden kopmadan buraya gelip oyunlarını oynayacaklar. Küçükler salıncaklarda ve oyun alanlarında, büyükler ise basketbol sahasında keyifli vakit geçirebilecekler. İstiyoruz ki çocuklarımız nefes alsınlar, aileleriyle birlikte rahatça vakit geçirebilsinler. Biz de elimizden geldiği kadar bu alanlarda çocuklarımızla birlikte ağaç dikeceğiz ve çevremizi yeşillendireceğiz. Çocuklarımızın huzur içerisinde mahallelerinde oyun oynamaları, gezmeleri, dolaşmalıdır. Onun için daha güvenli, sağlıklı ve yeşil bir Beyoğlu için hep birlikte gayret edeceğiz” dedi.

HEM YETİŞKİNLER HEM DE ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YAŞAM ALANI

Piyalepaşa Mahalle Bahçesi 150 m⊃2; alana inşa edildi. 20 m⊃2; dinlenme alanı, 10 m⊃2; yeşil alanı olan mahalle bahçesinde 10 m⊃2; fitness alanı, 45 m⊃2; basketbol sahası, 35 m⊃2; çocuk oyun alanı bulunuyor. Mahalle bahçeleri çalışması ilçenin dört bir yanında devam ediyor. Proje kapsamında toplamda 42 farklı noktada Mahalle Bahçesi inşa edilerek bölge halkının hizmetine sunulması amaçlanıyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık