solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş'ta İkinci Hanuka…

Beşiktaş Belediyesi ile Türk Musevi Cemaati’nin ortaklaşa düzenlediği Hanuka Bayramı ikinc...

Beşiktaş'ta İkinci Hanuka…
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye tarihinde ilk kez geçtiğimiz yıl kamusal alanda kutlanarak tarihe geçen Hanuka Bayramını, bu yıl da Türk Musevi Cemaati'nin katkılarıyla yeniden kutladı.

Hanuka Bayramı Kutlu Olsun…
Hanuka: Yahudilerin "Işıklar" ya da "Yeniden Adama"  olarak  bilinen bayramıdır.

Beşiktaş Belediyesi ile Türk Musevi Cemaati’nin ortaklaşa düzenlediği kutlama, bayramın ilk gecesi olan Cumartesi gecesi Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşti.

Farklı dinler ve kültürlerden vatandaşların katılımıyla düzenlenen törende Türk ve Yahudi toplumları arasında yüzyıllardır devam eden ortak yaşam kültürünün bir nişanesi ve binlerce yılın geleneği olan mumlar yakıldı.

Kutlamaya, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Katolik Cemaati Latin Temsilcisi Tierrablanca Gonzalez, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Cezayir İstanbul Başkonsolosu Bahia Lebcir, Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosu İzzet Hatem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece, Türk Musevi Cemaati Başkanvekili Moris Levi'nin Hanuka'nın hikâyesini anlatmasıyla başladı. Ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Başkan Hazinedar inanç özgürlüğüne değindiği konuşmasında, "Bu topraklar saygının ve sevginin toprakları olmak zorunda. Biz 500 yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz" dedi ve “Hag Hanuka Sameah” diyerek sözlerini bitirdi.

Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ise konuşmasına Hıristiyanların Noel Bayramını kutlayarak başladı. İbrahimzadeh, "İçinde bulunduğumuz karanlık günlerde, korkularımıza rağmen ışığımızı yakmak oldukça önemli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sıra mumların yakılmasına geldi. Davetliler mumları hep birlikte yakıtı. Mumların yakılması sırasında Hahambaşı dua okudu. Ulusal basının büyük ilgi gösterdiği kutlama, toplu şekilde okunan dua ve şarkılarla son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık