solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş'ta Hoşgörü Sofrası...

Semavi dinlerin temsilcileri Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy Meydanı’nda kurduğu iftar sof...

Beşiktaş'ta Hoşgörü Sofrası...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 21:11

Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Meydanı’nda iftar sofrası kurdu. Ramazan ayı boyunca kurulacak sofranın ilk misafirleri ise semavi dinlerin temsilcileri oldu.

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeği, üç semavi dinin cemaat önderlerini ve temsilcilerini Ramazan ayının ilk gününde bir araya getirdi.

Ortaköy Meydanı’nda kurulan sofradaki ilk iftara Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Türkiye Hahambaşı Rac İsak Haleva, Metropolit İrineos Eminansları, Episkopos Sahak Maşalyan, Üstrahip Apraham Fırat, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ, RUMVADER Başkanı Andon Parizyanos, Süryani Ortodoks Meryemana Kilisesi Başkanı Sait Susin, Süryani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Katif Araz, Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Basmacıoğlu, Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Üyesi Teoman Önder ve Surp Agop Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay katıldı. Temsilcilerin sırayla yaptıkları konuşmalarında barış ve kardeşlik mesajları verildi.



Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise konuşmasında dinler arasındaki birlik ve beraberliğin önemine değindi. İnançları özgürce yaşamanın gerektiğini ifade eden Hazinedar, “Şüphesiz Ramazan kardeşlik ve birlik ayı. Özgürlüklerin semti Beşiktaş’ta iftar sofralarına olağanüstü bir ilgi var. İnancımız gereği farklı inançlara sadece saygı duymak değil, onların inançlarını özgürce yaşamalarını sağlamamız lazım. Onlar bizim zenginliğimiz. Biz de iftar sofralarında orucumuzu açarken, iftarlarımızı daha anlamlı, daha değerli kılmak için onlarla paylaşıyoruz. Semavi dinlerin temsilcileri hoşgörünün tüm dünyada egemen olduğu bir anlayışla birliğimize katkıda bulundular” dedi.

Oruçların açılmasının ardından meydanda kurulan sahnede fasıl, ilahi dinletisi ve sema gösterisi yapıldı. Ortaköy'deki Ramazan programı pek çok kanaldan canlı olarak yayınlandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık