solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş'ta Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Beşiktaş'ta Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Beşiktaş'ta Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos Depremi’nin 19. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri 3 farklı noktada düzenlenen tatbikatlarla andı. Tatbikatlarda senaryo gereği enkaz altında kalan ve tatbikat alanlarından kurtarılan yaralılara, Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda kurulan çadır hastanede müdahale edildi. Çok sayıda STK’nın katıldığı tatbikatlar gerçek görüntüleri aratmadı.

Belediyemiz her sene olduğu gibi bu yıl da Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenleri unutmadı. Facianın 19. yıl dönümünde 3 farklı noktada tatbikat düzenlendi. Tatbikatlara; Beşiktaş Kızılay Beşiktaş Şubesi, BUSAR (Beşiktaş Arama Kurtarma Derneği), TAP (Toplumsal Afet Platformu), DAKSAR (Denizcilerle Dayanışma Derneği Deniz Arama Kurtarma Birimi), KAD-KADAK (Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği Arama Kurtarma) ve AYA (Aya Arama Kurtarma Derneği) katıldı.

Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda önce sirenler çaldı. Tatbikat ilk olarak personelin binadan tahliye edilmesiyle başladı. Senaryo gereği, 5. katta mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. Yaralılar ise Prof. Dr. Aykut Parka Deprem Park’ında kurulan çadır hastanelere sevk edildi.

Tatbikatın ikinci bölümü ise Ortaköy Sahil’de gerçekleşti. Deprem esnasında iskelenin çökmesi sonucu denize düşen vatandaşlar arama-kurtarma ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Senaryo gereği su yutan ve baygınlık geçiren vatandaşlara ekipler tarafından müdahale edildi. Ambulansla Prof. Dr. Aykut Parka Deprem Parkı’na götürülen yaralılara, Kızılay’ın kurduğu çadırlarda uzman doktorlar tarafından müdahale edildi.

Parkta oluşturulan bir diğer platformda ise enkaz altında kalan kişilere ulaşmak amacıyla anons yapıldı. Deprem sonrası oluşabilecek yangın ve doğal gaz patlamasına karşı ekiplerin enkazı kontrolünün ardından, anonsa karşılık veren yaralılara müdahale edildi. Tatbikatlar ve arama kurtarma çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Aynı zamanda 25 kişilik bir öğrenci grubu da gece boyunca Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı'nda parkta kamp yaparak; "Deprem Anında Neler Yapılması Gerekir?" ve ilk yardım gibi konularda eğitim aldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık