solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş’ta Coşku Dolu 29 Ekim Kutlamaları!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…

Beşiktaş’ta Coşku Dolu 29 Ekim Kutlamaları!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yılını her yıl geleneksel hale getirdiği Fener Alayı ve konser etkinliğiyle kutladı.

Geleneksel Fener Alayı…
Binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Balmumcu’dan Beşiktaş’a yürüdü. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, STK’lar ve binlerce vatandaş katıldı. Beşiktaş Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde coşkuyla söylenen marşlarla başlayan yürüyüş, Barbaros Meydanı’nda son buldu. Barbaros Meydanı’na ulaşan binlerce kişiyi; Beşiktaş Çocuk Korosu, Beşiktaş Filarmoni Orkestrası ve Haluk Levent Konseri’nin gerçekleşeceği dev sahne karşıladı.

Başkan Hazinedar’dan 29 Ekim Mesajı…
Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramının 94. yılına özel olarak düzenlenen programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Beşiktaş son Osmanlı döneminin çağdaşlaşma hikâyesinin de merkezidir. Ama Osmanlı’nın yıkılışından sonra İstanbul’un işgalinden itibaren 16 Mayıs 1919’da işte bulunduğumuz bu noktadan Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, ‘Bismillah’ diyerek Beşiktaş iskelesinden yola çıkan, bizi bu günlere taşıyan, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini inşa eden Kurtuluş Savaşı başlamıştır. Avrupa’dan Anadolu’ya ilk adım buradan atılmıştır. Bu yüzden Beşiktaş, özgürlükçü demokrasinin kalbi, Atatürk devrimlerinin bu ülkede en güzel en nitelikli yaşandığı yerdir. İşte bu nedenle biz Beşiktaşlılara, Beşiktaş’ın değerlerini taşıyan herkese, ben Beşiktaşlıyım diyenlere, Beşiktaş’ın taşıdığı değerlere sahip olanlara ve sahiplenenlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Bize yapılanlara, size yapılanlara aldırmadan, size yönelen, değerlerimize yönelen kötü dile aynı şekilde yaklaşmadan Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye bu değerleri beraberce taşımak zorundayız. Türkiye’nin sizlere ve Beşiktaş’ın değerlerine ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi. Başkan daha sonra ailesiyle birlikte Barbaros Meydanı’nı dolduran kalabalığı selamladı.

Unutulmaz Konser…

Beşiktaş Çocuk Korosu’nun İbrahim Yazıcı şefliğindeki keyifli performansı ardından Beşiktaş Filarmoni Orkestrası ve Haluk Levent, Barbaros Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir gece yaşattı. Haluk Levent’in unutulmaz şarkılarını seslendirdiği gece, İzmir Marşı’nın coşkuyla hep bir ağızdan söylenmesi ile sona erdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık