solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş’ta 259 Taşeron İşçi Sendikalı Oldu!

Beşiktaş Belediyesi, bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 259 işçiyi daha toplu sözleşme...

Beşiktaş’ta 259 Taşeron İşçi Sendikalı Oldu!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 259 işçi, Mustafa Kemal Merkezi'nde gerçekleşen toplu sözleşme töreniyle sendikalı oldu. 

Toplu sözleşme törenine; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Başkanı Kani Beko ve çok sayıda işçi katıldı. Tören öncesinde taşeron işçilerin genel durumu ve sendikalaşmayla ilgili bilgiler verildi. Ardından atılan imzalarla taşeron işçi olarak çalışmakta olan 259 işçi daha sendikalı oldu. 2015 yılında da Beşiktaş Belediyesi'nde imzalanan toplu iş sözleşmesiyle 240 işçi sendikal haklarına kavuşmuştu.

Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, DİSK Başkanı Kani Beko'ya Beşiktaş Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan diğer taşeron işçilerin de sendikalı olması talebi üzerine yazmış olduğu davet mektubunu taktim etti. Başkan Hazinedar, "2014 Nisan ayından bu yana verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz. Her zaman işçinin yanındayız. Taşeron Türkiye’nin kanayan yarasıdır, Beşiktaş Belediyesi olarak taşerona kalıcı çözüm bularak belediyemizde sendikasız çalışan bırakmayacağız’’ dedi.

Törende yaptığı konuşmasında her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğunu dile getiren Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar, "En zor şartlarda bile ne kadar güzel şeyler yapılabileceğinin göstergesi. DİSK çok yapıcı biz çok yapıcı, birbirimize aşkla güzel baktığımızda emin olun çok sonuç almak mümkün. Ne ezen ne ezilen, insancıl has düzen için Allah'ın bize verdiği imkânları güzellik ve emekten yana kullanmak için güzel bir adım bu. Taşeron sisteme en güzel cevabı veriyoruz, kadrolu yapamıyoruz kanun buna izin vermiyor ama fiili olarak hepsini sendikal haklarla buluşturmaya çalışıyoruz. Sendikal örgütlenmeden korkmamak gerekiyor. Sendikalarımızın da yapıcı adımlar atan samimi davranan, emekten yana olan işverenlerle son derece iyi diyalog içinde olması gerekiyor. Bunu biz DİSK ve Genel İş Sendikası ile başardık. Şu anda işçi kardeşlerimizle aramızda aşk var, büyük bir sevgi dünyası kurduk. Biz istiyoruz ki o dünyayı Beşiktaş'tan İstanbul'a anlatalım, bu değerleri birlikte büyütelim" ifadelerini kullandı. 

Beşiktaş Belediyesi’ne gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür eden Disk Genel Başkan’ı Kani Beko ise; "Türkiye’de emeğin her geçen gün sömürüldüğü bugünlerde Beşiktaş Belediyesi’ne emekçinin yanında durduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Hazinedar, sendika yetkilileri ve işçilerin toplu fotoğraf çektirmesiyle tören sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık