solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş ile Braila Arasında Kardeşlik Köprüsü!

Beşiktaş Belediyesi, Braila Günleri kapsamında Romanya'nın Braila şehrini ziyaret etti.

Beşiktaş ile Braila Arasında Kardeşlik Köprüsü!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Bu yıl Mayıs ayında kardeş şehir olmak üzere adım attığımız Romanya’nın Braila Belediyesi, “Braila Günleri” kapsamında belediyemizi şehirlerine davet etti. Beşiktaş Belediyesi’ni temsilen 5 kişilik heyet davet üzerine Braila Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyetin içinde Beşiktaş Belediye Başkan Danışmanı Kemal Koç ve KalDer çalışmalarını yürüten belediye personeli yer aldı.

Belediyemizi temsilen Romanya’nın Braila şehrine giden heyet, ilk gün Braila Belediye Başkanı Viorel Marian Dragomir ile bir araya geldi. Başkan Dragomir ile belediye binasından hareket eden heyetimiz, klasik arabaların yer aldığı kortej ile şehri turladı. Heyetimiz, aynı akşam festivale ev sahipliği yapan Braila’da; tiyatro, müzik ve dans gösterilerinden oluşan yöresel etkinliklere katıldı.


Heyetimiz, Braila Belediye Başkanı Viorel Marian Dragomir ile şehrin sokaklarını ve tarihi yapılarını gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye temsilcilerimiz, Braila’nın diğer kardeş şehirlerinin temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Oldukça dostane bir havada gerçekleşen yemekte; Prosotsani Belediye Başkanı Angelos S. Lysselis, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a mektup göndereceğini ve kardeş şehir olmak üzere adım atacağını söyledi.

Başkan Dragomir, 14 Ağustos Pazartesi günü ise Braila Belediyesi’nin tüm kardeş şehirlerinin temsilcilerini tarihi Maria Filotti Tiyatro Salonu’nda ağırladı. Heyetimize Braila’nın simgesi çeşitli hediyeler takdim eden Dragomir, Beşiktaş Belediyesi ile kardeş şehir olmak için başlatılan bu süreçten memnuniyet duyduğunu ve iki ülkenin dostluklarının da bu vesile ile daha da pekişeceğini ifade etti. Tören sonrası Tuna Nehri’nde gerçekleşen turda, diğer ülkelerin temsilcileriyle heyetimiz arasında sıcak ilişkiler kuruldu.

Festivalin son gününde Braila Belediye Başkanı Viorel Marian Dragomir'i makamında ziyaret eden heyetimiz daha sonra şehrin önde gelen isimleri ile birlikte Romanya Deniz Kuvvetleri’nin Tuna Nehri’nde gerçekleşen askeri tatbikat ve gösterilerini izledi.

Aynı akşam festivalin son günü kapsamında düzenlenen konsere katılan heyetimiz, akşam yemeğinde yine Başkan Dragomir ile bir araya geldi. Eylül ayında İstanbul’a geleceğini belirten Braila Belediye Başkanı Viorel Marian Dragomir, heyetimizi ağırlamaktan oldukça mutluluk duyduğunu, iki belediye arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

İki belediye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan heyetimiz, ziyaretin ardından İstanbul’a döndü.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık