solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Belediyesi Tavla Turnuvası!

Beşiktaş Belediyesi, ilki Levent Mahallesi’nde gerçekleşecek olan “Tavla Turnuvası” düzenl...

Beşiktaş Belediyesi Tavla Turnuvası!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 21:11

Beşiktaş Belediyesi, Levent Mahalle Muhtarlığı ve İSTAVDER ortaklığında düzenlenen “Tavla Turnuvası” için kayıtlar başladı. Başvuruların tümü Levent Muhtarlığı'na yapılacak. Son Başvuru Tarihi: 16 Haziran 2016 Perşembe günü, saat 17.00.

Beşiktaş’ın tüm mahallelerinde uygulanması planlanan tavla turnuvasının ilki Levent Mahallesi’nde düzenleniyor. Toplamda 50 grubun katılabileceği turnuva, 18 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 17.00’de Levent Meydanı’nda gerçekleşecek.

Levent Meydanı’nda kurulacak olan turnuva alanında 50 kişilik gruplar halinde gerçekleşecek tavla müsabakalarını İstanbul Tavla Spor Kulübü Derneği tarafından görevlendirilmiş profesyonel hakemler yönetecek. Katılımcıların sorumluluk ve yükümlülükleri müsabaka öncesinde kendilerine bildirilecek. Gruplardan çıkacak olan birincilerin kendi aralarında yapacakları müsabakalar ise şampiyonu belirleyecek.

Turnuvanın amacı; vatandaşlarımız arasında müsabaka fikrini benimsetmek, dostluk, arkadaşlık, birlik, beraberlik ve dayanışmayı geliştirmek, sosyal ve kültürel bağları pekiştirmektir.

BAŞVURULAR

- Müsabakalar ile ilgili tüm organizasyon ve yazışmalar Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
- Müsabakaya dair bilgi Beşiktaş Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nden veya www.besiktas.bel.tr adresinden alınabilecektir.
- Başvuruların tümü Levent Muhtarlığı'na yapılacaktır.

YARIŞMA KOŞULLARI
- Turnuvamızda hakem kurulu oluşturulacaktır. Olası itirazlarda hakem kurulunun kararı kesin olacaktır.
- Müsabakalar ferdi yapılacaktır.
- Müsabakalara katılım ücretsizdir.18 yaşını doldurmuş erkek veya kadın herkes katılabilir.
- Turnuvanın eleme veya grup usulü ile yapılması katılım sayısına göre belirlenecektir.

YARIŞMA KURALLARI
- Oyunlar 5 sayı üzerinden Geleneksel Tavla şeklinde oynanacaktır. Vur kaç, kapı kaydırma, içeride başta büyük zarın oynanması gibi bazı yerlerde yasak olan demode kurallar yoktur. 2 zarın oynanabildiği her hamle serbesttir.
- Turnuvamızda zarlar fincan ile atılacak, iki oyuncunun aralarında anlaşması durumunda oyunlar fincansız oynanabilecektir.
- Turnuvamız boyunca kaldırılan ve/veya yeri değiştirilen pul oynanmak zorundadır (iki zarın da oynanabilme imkânı var ise). Oynanılan hamleyi geri almak mümkün değildir.
- Modern tavladaki "Katmerli Mars" ve geleneksel tavladaki "Pullu Mars" adıyla bilinen 3 puanlık mars kuralı (Backgammon) turnuvamızda geçerli değildir.
- Oyunlarda zaman sınırlaması yoktur. Fakat herhangi bir şekilde oyunu kasten yavaşlatmak, rakibi demoralize etmek, dikkat dağıtıcı ve centilmenliğe aykırı hareketlerde bulunmak yasaktır. Bu davranışları sergileyen oyuncular hakem kurulu tarafından turnuvadan diskalifiye edilebilir.
- Turnuvaya zamanında gelmeyen oyuncular hakem kurulu tarafından hükmen mağlup edilebilir ya da ceza puanı uygulanabilir.
-Turnuvada kazanılmış haklar bir başka oyuncuya devredilemez. Bir sonraki tura çıkmayı garantilemiş oyuncunun turnuvaya devam edememesi durumunda oyuncu, bir sonraki turda hükmen mağlup sayılacaktır.
-Turnuva alanında oyun süresince sigara kullanılamayacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

- Başvuru Başlangıç Tarihi: 08 Haziran Çarşamba Saat: 09.30
- Son Başvuru Tarihi: 16 Haziran Perşembe Saat: 17.00
- Turnuva Tarihi: 18 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 17.00
- Turnuva Yeri: Levent Meydanı

ÖDÜLLER
- Turnuvada ilk ilk üçe girenlere tavla takımı ve tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

BİLGİ VE İLETİŞİM
Telefon: 0212 264 75 31
Adres: Levent Mahallesi Gonca Sok. No:12 PK:34330 Beşiktaş 

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık