solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş, Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçin Avrupa Ka...

Beşiktaş Belediyesi, Mayıs 2018’de başlayacak olan "Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçi...

Beşiktaş, Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçin Avrupa Ka...
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Beşiktaş Belediyesi, Mayıs 2018’de başlayacak olan "Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçin Avrupa" (Cities4Europe - Europe For Citizens) kampanyasına katılan 10. şehir oldu...

EUROCITIES 2017'nin Ljubljana'da gerçekleşen konferansında, Belçika'nın Gent şehri Belediye Başkanı ve EUROCITIES Başkanı Daniel Termont tarafından duyurulan "Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçin Avrupa" kampanyasına katılımlar başladı. Başlamasından sadece bir hafta sonra 13 şehrin resmi olarak kayıt olduğu kampanyada; Beşiktaş, Kaloşvar, Dublin, Edinburgh, Cenova, Gent, Gijon, Ljubljana, Paris, Rennes, Stuttgart, Terasa ve Zaragoza gibi şehirler yer alıyor.

2018 yılının Mayıs ayında başlayacak olan kampanya, şehirleri ve vatandaşları bir araya getirerek Avrupa'nın geleceği için olumlu ilişkiler kurmayı, şehirler arasındaki ilişkileri ve katılımcı yerel demokrasiyi geliştirmeyi amaçlıyor. 

"Avrupa İçin Şehirler - Vatandaşlar İçin Avrupa" kampanyası, Mayıs ayı boyunca vatandaşları ilgilendiren başarılı yerel girişimleri, yeni demokrasi biçimleri için mevcut fikirleri ve olumlu ve ortak bir gelecek oluşturmanın yollarını ortaya koyacak. Kampanya boyunca, sanat sergilerinden, gençlik meclislerine, (sosyal) medya kampanyalarından, kamusal tartışmalara kadar üye şehirlerde çok sayıda farklı etkinliğin yapılması planlanıyor. Katılımcı şehirler bu kampanya çerçevesinde en az 1 etkinlik yapmayı taahhüt ediyor.

Kampanya Web Sitesi: cities4europe.eurocities.eu/eu-campaign



1986 yılında kurulan EUROCITIES, Avrupa'nın önemli başkent, şehirlerinden oluşuyor. Üye şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal iş birliğini kuvvetlendirmeyi amaçlayan EUROCITIES, 30'dan fazla Avrupa ülkesinden 130 büyükşehrin yerel yönetimlerini bir araya getirerek vatandaşlarının sürdürülebilir bir gelecek içinde, iyi bir yaşam sürmeleri amacıyla çeşitli programlar geliştiriyor. Merkezi Brüksel'de bulunan EUROCITIES, kültür, ekonomi, sosyal-siyasal politikalar ve çevre gibi konularda düzenlediği toplantılarla birçok farklı konuda sağlıklı ve çok katılımlı öneriler alarak, bilgi paylaşımını, ortak proje ve çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık