solyanreklam
sagreklam

“BELEDİYE, GÖNÜLLÜ” İŞBİRLİĞİ KEDİLERİN HAYATINI KURTARDI

“BELEDİYE, GÖNÜLLÜ” İŞBİRLİĞİ KEDİLERİN HAYATINI KURTARDI

“BELEDİYE, GÖNÜLLÜ” İŞBİRLİĞİ KEDİLERİN HAYATINI KURTARDI
  • 04 Ocak 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Birimi, Güzelyalı Mahallesi’nde gönüllülerin talebi üzerine üç gün boyunca sokak kedilerine bakım ve tedavi uyguladı.

Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Birimi, Güzelyalı Mahallesi’nde bir grup sokak kedisinin bakımını üstlenen gönüllülerin talebi ve istekleri doğrultusunda hasta olan kedilere bakım ve tedavi uyguladı. Gönüllü vatandaşlar Pepa Mara ve Derya Kesim ile birlikte 3 gün boyunca kedilerin tedavilerini yaparak, sokak kedilerini sağlıklarına kavuşturdu.
Bölgede yaşanan kedilerde bulaşıcı hastalıktan şüphelendiklerini ve bazı kedilerde ölümlerin yaşandığını dile getiren gönüllü Derya Kesim, “Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Enfeksiyon direnci düşük olan kedilerde ölüme sebep olan hastalık için 3 gün boyunca tedavi uyguladık. Tedavi süreci sonrasında ölümlerin önüne geçilerek hasta olanlarda iyileşme gözlendi. Bu konuda duyarlı davranışından dolayı Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu ve Belediye personeline teşekkür ediyoruz” dedi.
“KÜPELİ HAYVAN GÜVENLİDİR”
Sokak hayvanlarının halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturduğu durumlarda veterinerlik birimi tarafından koruyucu tedavi uygulandığının altını çizen Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu, “Gönüllülerimiz ile yaptığımız ortak çalışma ile kedilerimizi iyileştirerek, hayatta kalmalarını sağladık. Belediye olarak sokak hayvanlarımızın sağlığı ve beslenmeleri konusunda çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz” dedi. Kulağında küpesi bulunan sokak hayvanlarının güvenli olduğuna dikkat çeken Çelikkollu, “Bu dostlarımız kayıt altına alınmış ve kısırlaştırılmış olduğu gibi kuduz aşıları bakım ve tedavileri yapılmış güvenli anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık