BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN BARIŞ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI!

• 15 Eylül 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, Mudanya’da 460 yüzücü ile gerçekleştirilen Barış Sembolü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini hatırlatarak, Nilüfer ve Mudanya’nın güç birliği yaparak, kardeş kentlerin de katılımı ile barış eylemini dünyaya yaymak istediklerini vurguladı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni gezen Türkyılmaz, yeni binanın  özellikle de yeni  meclis salonunun  Nilüfer’e çok yakıştığını söyledi. Ziyarette,  Zafer Bayramı’nda 460 gönüllü yüzücü ile gerçekleştirdikleri ‘barış sembolü’  hakkında bilgi veren Türkyılmaz,  bu rekorla   Guiness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini  ve Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyurduklarını söyledi.  Bu konudaki yeni projelerini de anlatan Bakan Hayri  Türkyılmaz,  “Yunanistan’daki kardeşşehirlerimiz Nea Moudania Belediye Başkanı Manolis Karras ve Rafina Belediye Başkanı Vassilis Pistikidis ile birlikte bu etkinliği geliştirerek ‘barış maratonuna’ dönüştürmek istiyoruz. Kardeş Belediyeler Birliği’ni kurarak, birliğe bağlı belediyelerle birlikte bu rekoru her yıl tazeleyerek barış eylemini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanat, spor ve folklor etkinliklerinin yanında 42 km 195 metre uzunluğunda koşu maratonu yapmayı düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin katkılarıyla birlikte bir sonraki ‘barış sembolü’ rekorunu Uluabat Gölü’nde yenileyerek bu etkinliği tüm dünyaya yaymak istiyoruz” ifadelerini kullandı. ‘Barış sembolü’ rekorundan dolayı Hayri Türkyılmaz’ı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı ve   destek çağrısını da değerlendireceklerini belirtti. Başkan Bozbey daha sonra Hayri Türkyılmaz’a Halk Evi ile geçtiğimiz günlerde açılan ve  Nilüfer “Barış Meclisi”  adı verilen yeni meclis salonunu gezdirdi.