BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN ALTYAPI İSYANI

• 21 Şubat 2018, Çarşamba 0:00

Her gün mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalıların bozuk yollar ve asfaltlama çalışmalarıyla ilgili şikayetlerinin ardından altyapı kurumlarına tepki gösterdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, BUSKİ ve UEDAŞ’ın ilçe genelinde yaptığı altyapı ve kazı çalışmalarının ardından sorumlulukları olan asfaltlama işini de tamamlamalarını istedi. Mudanya Belediyesi’nin bütçesinin önemli bir bölümünün asfalt çalışmalarına aktarıldığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz,  altyapı kurumlarının yanlış uygulamalarının faturasının belediyeye kesildiğini belirtti. Mudanya’da esnaf ve vatandaşlardan sürekli asfaltlama talebi geldiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Altyapı kuruluşlarıyla yaşanan koordinasyonsuzluk nedeniyle aylardır mahallelerde açılan çukurlar asfaltlanmamış vaziyette duruyor. Eğitim Mahallesi’nde Söğütlü Caddesi, Sağlık Ocağı Sokak, İlköğretim Sokak, Cafer Yener İlkokulu’nun önü, Burgaz Mahallesi Yeşil Caddesi ile Elma Sokak, Güzelyalı Marina Bulvarı’nda BUSKİ’nin yaptığı çalışmalar sonucu yollar asfaltlanmamış. Yine Eğitim Mahallesi Söğütlü Caddesi, Arabayolu Caddesi ve Çamlık Sokak ile Burgaz Mahallesi Hakan Dalkılıç Caddesi, Halitpaşa Gazi Murat Çelik Sokak, Yumurtatepe Caddesi, Güzelyalı Siteler Mahallesi Orhangazi Caddesi’nde UEDAŞ’ın yaptığı çalışma sonucunda kazılan yollar, asfaltlanmamış. Şükrü Çavuş, Ömerbey, Yalı, Hasanbey Mahalleleri’nde de benzer durumu görüyoruz. İlgili birimlerimiz gerekli yazışmaları yapsa da geri dönüş alamayınca mevcut bölgelerdeki çalışmaları biz yapıyoruz” dedi. Mudanya Kapalı Spor Salonu’nun arkasında bulunan yolda UEDAŞ’ın sorumluluğunda olmasına rağmen asfaltlama çalışması yaptıklarını da hatırlatan Başkan Türkyılmaz, kurumların asfaltlama işini bir an önce tamamlamasını istedi.