BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “ZEYTİNDALI PROJEMİZ HAYAT VERİYOR”

• 03 Haziran 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın çok önem verdiği Zeytindalı Projesi’nin hayata geçirilmesi ve kısa sürede çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşılması, Mudanya ve tüm mahallelerinde büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Mudanyalı hemşehrileri, belediyenin sıcak ve şefkatli elleriyle buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Zeytindalı Projesi, övgüler almaya devam ediyor. Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların yardımına koşmak, sağlık ihtiyaçlarını, gıda ve giysi ihtiyaçlarını, saç-sakal traşından, evlerinin temizliğine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, gerek vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, gerekse Mudanya’ya bağlı 47 mahalleyi tek tek tarayarak ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi amacıyla büyük bir başarıyla yürütülen Zeytindalı Projesi, Mudanyalı hemşehriler tarafından takdirle karşılanıyor. Mudanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturularak hayata geçirilen Zeytindalı Projesi kapsamında, yardıma ve bakıma muhtaç Mudanyalı hemşehrilerden Yörükyenicesi Mahallesi’nde yalnız yaşayan 81 yaşındaki Faik Kaplan’ın yaşadığı tek katlı ev, gerek fiziki koşullar, gerekse hijyenik açıdan tepeden tırnağa yenilenerek, boya ve badanası, tavan ve çatının tamiratı, içme suyu hattı çekilmesi ve ev eşyaları temin edilerek, yeni ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturdu. Ayrıca yine Mudanya’nın bir diğer mahallesi olan Çayönü Mahallesi’nde oğlu ile yaşayan Zehra Başaran’ın yanan tek katlı evi Zeytindalı Projesi kapsamında, sil baştan yeniden düzenlenerek, evin PVC camlarına kadar tüm bölümleri yenilendi. 61 yaşında ki Zehra Başaran ve oğlunun, yenilenen evlerinde yeniden yaşamaya başlayacakları belirtildi. Zeytindalı Projesi kapsamında, Göynüklü Mahallesinde 27 yaşındaki oğlu Hüseyin Bayram’la yaşayan 66 yaşındaki Fadime Başaran’ın evinde de önümüzdeki günlerde iyileştirme çalışmalarına başlanacağı, boya ve badanalarının yapılacağı, fiziki koşullarının sağlıklı hale getirilmesinin sağlanacağı belirtildi. 66 yaşındaki Fadime Başaran’ın isteği olan buzdolabı tedarik edilerek kendisine teslim edilirken, evin hemen yanına bir odun deposu yapılacağı ve evin içinde oluşturulan ve tehlikeli yaratan odun deposunu evin dışına çıkaracağı belirtildi.

“ZEYTİNDALI PROJEMİZE ÖVGÜLER YAĞIYOR”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyenin şefkat elini tüm Mudanyalı hemşehrilere uzattıklarını ve Mudanya’da kimsenin kimsesiz kalmayacağını ve kimsenin yatağa aç girmeyeceğini vurgulayarak, “Göreve geldiğimizde de söz vermiştik ve demiştik ki; Mudanya’da kimse kimsesiz kalmayacak ve kimse yatağa aç girmeyecek. Bugün bu sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zeytindalı Projemiz ile ihtiyaç sahibi Mudanyalı hemşehrilerimizin saç-sakal tıraşından, evinin temizliğine, perdelerinin yıkanmasına, gıda ve giysi yardımına, sağlık kontrolüne kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın her türlü sağlık sorunlarında, belediyemizin hasta nakil aracıyla ve sağlık personeliyle yardımına koşuyor. Zeytindalı Projemizin her geçen gün Mudanyalı hemşehrilerimiz tarafından övgüyle karşılanması, yaptığımız hizmetin ne kadar doğru olduğunu da ortaya koydu. Bu kadar kapsamlı olarak Türkiye’de bir ilk olan Zeytindalı Projemiz ile, ihtiyaç sahibi Mudanyalı hemşehrilerimizin yardımına koşmaya devam edeceğiz. Zeytindalı Projesi kapsamında büyük bir titizlikle hizmet veren ekibimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.