solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”
  • 05 Ekim 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında bir ilki daha gerçekleştirerek hayata geçirdiği Emekli Dayanışma Evi ve Uğur Böceği Evi projelerinin açılışları gerçekleştirildi. Projelerde emeklilerin tecrübelerinden yararlanılarak, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Mudanya Belediyesi sosyal belediyeciliğin örneklerini Mudanyalılara sunmaya devam ediyor.  Zeytin Dalı projesiyle Türkiye’ye örnek olan Mudanya Belediyesi, Emekli Dayanışma Evi ve Uğur Böceği Evi projelerinin açılışlarını gerçekleştirdi.  Emekli Dayanışma Evi ve Uğur Böceği Evi açılışına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda Mudanyalı vatandaş katıldı.
“ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Bizim belediyecilik, siyasi ve özel yaşamımızda yandaş yok paydaş var dedik” sözleriyle konuşmasına başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Biz paylaşımcıyız, paylaşırız. Bu vatan için dökülen kanların hakkını biz veririz. Gerekirse onlar gibi bizde kanımızı canımızı bu vatan için veririz” dedi. Zeytin Dalı Projesiyle farkındalık yaratarak örnek olduklarını ifade eden Türkyılmaz, “Bu projemizi daha da zenginleştirerek çıtayı yükseltiyoruz. Daha çok çalışarak bu projelerimize yenilerini ekleyerek örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.
EMEKLİLERİN TECRÜBELERİ IŞIK OLACAK
Emekli Dayanışma Evi projesiyle emekliye ayrılmış insanları tekrar hayata kazandırılmasını sağlayacaklarını söyleyen Türkyılmaz, “Onların düşünceleri ve tecrübelerinden tekrar faydalanmak için, belediyemizin yapacağı sosyal projelerde onlarla birlikte hareket etmek için bu projemizi hayata geçiriyoruz” dedi. Emekli Dayanışma Evi’nde çay, kahve gibi içeceklerin ücretsiz olduğunu da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, kurdukları kütüphane ile de emeklilerin vakitlerini geçirebilecekleri güzel bir mekan yarattıklarını ifade etti.
SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞECEK
Gebe kadınların doğum öncesi ve doğum sonrasında sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarınıN karşılaNarak çocukların sağlıklı bir şekilde hayata gelmelerini sağlamak adına faaliyete geçen Uğur Böceği projesi hakkında da bilgiler veren Türkyılmaz, “Hoş geldin bebek yaşama sırası sende” diyerek yavrularımızı geleceğe taşıyacağız. Bu projemizde Atatürk ilke ve devrimlerine sadık, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin aydınlık değerlerine bağlı, ülkesine ve insanına sahip çıkan nesiller yetiştirmek adına hayata geçirdiğimiz bir projedir” dedi.
YENİ PROJELER YAKINDA HAYATA GEÇECEK
Yakında “Barış Çiçeği”, “Barış Fidanı”, “Barışın ve Toprağın Efendisi” gibi birçok projeyi hayata geçireceklerinin de müjdesini veren başkan Türkyılmaz, “ Gençlerimize, kadınlarımıza ve çiftçilerimize yönelik bu projelerimiz kısa zamanda faaliyete geçecek” dedi. İki dönem için verdikleri yüz projeyi birer birer hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, projelerde emeği geçen tüm personeline ve Mudanyalılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından başkan Türkyılmaz, katılan protokol üyeleri, Mudanyalılar ve çocuklar ile evlerin açılış kurdelelerini kesti. Emekliler ile bol bol sohbet eden Türkyılmaz, çocuklarla da oyunlar oynayarak, uğur böceği şeklindeki pastayı kesti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık