solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “MUDANYA’NIN ANAYASASINI HAZIRLIYORUZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “MUDANYA’NIN ANAYASASINI HAZIRLIYORUZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ;  “MUDANYA’NIN ANAYASASINI HAZIRLIYORUZ”
  • 17 Ağustos 2016, Çarşamba 0:00

BAŞKAN TÜRKYILMAZ;
“MUDANYA’NIN ANAYASASINI HAZIRLIYORUZ”

 

Bursa ve Mudanya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın anayasası olarak tabir ettiği imar planlarının son aşamasına geldiklerini söyledi.

Bursa ve Mudanya’da görev yapan basın mensupları ve köşe yazarlarıyla kahvaltılı toplantıda  buluşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy, Hakan Karademir ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın ve Mudanyalıların haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi. 28 aylık görev süresi boyunca verdikleri sözlerin arkasında durduklarını belirten Türkyılmaz, “Adı hırsızlıkla anılan bir belediyeden, tertemiz bir belediye yarattık. Mudanya’da ne kadar rant peşinde koşanlar varsa belediyemizden hepsi çekildi. Bazıları devam etmek istiyor. Ama bizler buna izin vermiyoruz, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“MUDANYA’NIN TÜM İHTİYAÇLARI SIRASIYLA YAPILACAK”
Hizmet götürmedikleri tek bir mahalle olmadığını da söyleyen Türkyılmaz, “İlk etapta öncelikli yapılması gereken çalışmaları yapıyoruz. Bütün mahallelere sözümüz var. Her mahallemize halı saha, çocuk parkları ve ortak yaşam alanları yapacağız. Bazı mahallelerimizde bunları gerçekleştirdik. Sırasıyla tüm mahallelerimizde bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. İlçe merkezinde de zorunlu olan hizmetleri yaptıklarını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “ Önümüzde ki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ana arterler dahil Mudanya’nın caddeleri sıcak asfaltla kaplanacak. İkinci asfalt ihalemizi yapacağız” dedi.  Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha çağrıda bulunan Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Mudanya’da ki görevlerini yerine getirsin. Görevlerini yapmazlar ise biz yapacağız. Biz kendi görevimiz gibi Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken hizmetleri insanlarımız mağdur olmasın diye yapmaya gayret ediyoruz.  Hiçbir zaman da şikayet etmedik” diye konuştu.
YILDIZTEPE PROJESİ BİR YILDA BİTECEK
Gerçekleşen toplantıda projelerinden de bahseden Türkyılmaz, en çok önemsedikleri fiziki projelerden biri olan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesiyle ilgili iki kez çalıştay gerçekleştirdiklerini hatırlatan Türkyılmaz, “Mudanya’da ki STK’ların, teknik ekiplerimizin görüşlerini aldık. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projeye başladığımız günden itibaren bir yıl içerisinde bu projemizi tamamlayacağız. Akıl, mühendislik, plan ve program bu projemizde ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.
“BİR KARIŞ YERİ İMARA AÇMADIK”
Göreve geldikleri günden beri bir karış yeri imara açmadıklarına vurgu yapan Türkyılmaz, “İmara açık olan yerler bizden önceki süreçte verilmiştir. Bu konularda bazı mahallelerden şikayetler alıyoruz. Ama bizim yapacak bir şeyimiz yok. Kesinleşmiş ve insanların kazandığı müktesep haklardır. Keşke yıllar öncesi bu göreve gelseydik. Bu imar planları nasıl yapılır gösterseydik” dedi.  
MUDANYA’NIN “ANAYASASI” HAZIRLANIYOR
Mudanya’nın anayasası olarak tabir ettikleri bir projenin daha hayat bulacağını anlatan Türkyılmaz, “İlçemizin korunması gereken tarım alanları ile eğitim, tarih, turizm ve sağlık alanları gibi Mudanya’nın tamamını içeren bir çalıştayı bu ayın sonunda gerçekleştireceğiz. Çalıştayımızda hem ilçemizin depremselliği hem de plan çalışmaları masaya yatırılacak” dedi. Çalıştayın 11 Ekim Mütareke etkinlikleri çerçevesinde kurultaya dönüşeceğini ve son şeklini alacağını ifade eden Türkyılmaz, “Öyle bir plan yapacağız ki mağduriyetlerin sıfır olduğu, Mudanya’da yaşayan herkesin geleceğini gördüğü mükemmel bir planlarını tasarlıyoruz. Bir yıl içerisinde de bu çalışmayı noktalayacağız” ifadelerini kullandı.    
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık