solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “HALKIN MALI HALKIN OLACAK”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “HALKIN MALI HALKIN OLACAK”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “HALKIN MALI HALKIN OLACAK”
  • 27 Ocak 2018, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, AK Parti’li Hasan Aktürk döneminde meclis kararı olmaksızın, yasalara aykırı şekilde Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’ne verilen Öğretmenevi’nin tahsisinin iptali için açtığı davada tahliye kararı çıktı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Öğretmenevi olarak hizmet veren binanın, belediye mülkiyetinde, yine Mudanya halkına hizmet vereceğini söyledi.

Mudanya’nın geçmiş dönem belediye başkanı AK Parti’li Hasan Aktürk tarafından meclis kararı olmaksızın Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ile yasalara aykırı şekilde imzalanan protokol gereği Öğretmenevi olarak yapılan bina ile ilgili görülen dava sonuçlandı. Belediye Meclisi’nin kararı olmadan 17 Ocak 2012 tarihinde ilçe sınırları içerisindeki 3 taşınmazın kullanımı konusunda Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Mudanya Belediyesi arasında yapılan protokol, mahkemeden döndü. Protokolle mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait olup sosyal tesis ve hizmet binası amaçlı kullanılacak Camiatik Mahallesi’ndeki bina, Öğretmenevi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiğinde; AK Parti’li Hasan Aktürk döneminde meclis kararı olmaksızın, yasalara aykırı şekilde yapılan  tahsisin iptali için  dava açtı.
Mahkeme taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi yönünde 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi gereğince alınması gereken belediye meclisi kararının alınmadığını, tahsis edilen taşınmazın sosyal tesis olarak kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu  belirterek, 2012 tarihli sözleşmenin feshine  binanın tahliye edilmesine karar verdi.
“TÜM HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK”
Göreve geldiğinde Mudanyalıların hakkını kimseye yedirmeme sözü verdiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz konusu binanın, yine Mudanya halkına hizmet vereceğini söyledi. Öğretmenevi’nin halkın kullanımına açılarak, Mudanyalıların sosyal faaliyetlerini yürütebileceği bir tesis haline getirmek istediklerini dile getiren Başkan Türkyılmaz, bu tesisten yine öğretmenlerin de yararlanabileceğini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Halkın malı halkın olacak. Yanlış uygulama yargıdan döndü. Mudanya’da en ufak bir yanlışa tahammülümüz olmadığı gibi halkın ortak malının usulsüz şekilde tahsis edilmesine de müsaade etmedik” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık