solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “BİR KARIŞ ALANI DAHİ İMARA AÇMADIK”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “BİR KARIŞ ALANI DAHİ İMARA AÇMADIK”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “BİR KARIŞ ALANI DAHİ İMARA AÇMADIK”
  • 22 Haziran 2017, Perşembe 0:00

Zeytinlik alanların yapılaşmaya açılmasına yönelik yasa teklifinin Mudanya’da bambaşka bir gündem yarattığını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Zeytinimize, zeytincimize ve toprağımıza bugüne dek sahip çıktık bundan sonra da çıkacağız. Göreve geldiğimizden beri bir karış alanı imara açmadık” vurgusunu yaptı.

Hükümet tarafından zeytinlik alanlarının konut, turizm ve sanayi alanları için yapılaşmaya açılmasına yönelik yasa teklifi ve kendilerine yönelik yapılan “Zeytin ağaçlarını kestiriyorlar” eleştirilerine, düzenlediği basın açıklamasıyla cevap veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim dönemimizde bir karış alan dahi imara açılmamıştır. Bunu defalarca söylememize rağmen hala zeytine duyarlıymış gibi yapanların amaçlarının siyasi olduğu açıktır” dedi. Başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısına belediye başkan yardımcıları ile meclis üyeleri katılım sağladı. 
“BİR KARIŞ ALANI İMARA AÇMADIK”
Zeytin ile büyüdüklerini ve zeytinin kıymetini çok iyi bildiklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Bu yüzdendir ki ilçemiz için bir master planı hazırladık. Ve bu planda tarım alanları korunarak, yarının Mudanya'sını şekillendirdik. Nereye inşaat yapılabileceğini, nerelerinin tarım alanı olarak korunması gerektiğini planladık” dedi. Mudanya’da yapılan inşaat çalışmalarının kendilerinden önceki belediye yönetimleri tarafından verilen ve kazanılan hakların devamı olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, “Bizim dönemimizde bir karış alan dahi imara açılmamıştır. Bunu defalarca söylememize rağmen hala zeytine duyarlıymış gibi yapanların amaçlarının siyasi olduğu açıktır.
“ZEYTİNİ SEVİYORLARSA, ARAZİLERİNİ VERMESİNLER”
Sivil toplum örgütlerinin Mudanya’da zeytin yasası ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamaların zeytini çok sevdiğini söyleyen kişiler tarafından sabote edildiğini belirten Türkyılmaz, bu kişilere ait zeytinliklerin 1/5000’lik imar planı dışında olduğu halde imara açılması için müteahhit ile yapılan sözleşme ve belediyeye yaptıkları müracaat sonucu aldıkları ret cevabını kamuoyu ile paylaştı. Aynı açıklamayı sabote etmeye çalışan bir meclis üyesinin müteahhite verdiği ve zeytin ağaçlarının sökülerek konut yapıldığı fotoğrafları paylaşan Türkyılmaz, “Gerçekten zeytini seviyorlar ise, arazilerini müteahhitlere vermesinler. Orada yandaş gazetecilere açıklama yapan diğer kişilerin konusu da iki katı dört kat olmadığı içindir. O yerler de zeytinliktir” ifadelerini kullanarak konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ve gerekli yasal sürecin başlatılacağını sözlerine ekledi.  
“PLANLAR ÖNCEKİ DÖNEMLERE AİT”
Mudanya’da şu anda yürürlükte olan uygulama imar planlarının tamamının ilgili kanunlar çerçevesinde onaylandığını ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce uygun bulunan planlar olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, “İlçe belediyelerinin, üst ölçekli nazım imar planlarına aykırı uygulama imar planı ve imar planında değişiklik yapması ve onaylaması yasal olarak mümkün değildir. İlçemizde yürürlükte olan uygulama imar planlarının tamamı 2014 yılından önceki dönemlerde onaylanmıştır. Tekrar etmek gerekirse, belediyemiz döneminde 1 m2 yeni alan dahi imara açılmamıştır” dedi.
“HEMŞEHRİLERİMLE BİRLİKTE DİRENECEĞİZ”
Mudanya’nın anayasası olarak nitelendirdikleri planlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Türkyılmaz, “Bu alanları kontrol altına alacağız. Tarım alanlarının konut alanına dönüştürülmesini istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve hükümet tarafından yapılacak uygulamalara da Mudanyalı hemşehrilerim ile birlikte direneceğiz” dedi. Mudanya’nın nüfusunu yeterince ağırlayacak konut alanına sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bundan daha fazlası yazıktır, günahtır. Yaptığımız park ve spor alanlarında bulunan zeytin ağaçlarını dahi koruyoruz. Bizler ağaç kesmeye değil, ağaç dikmeye devam edeceğiz” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık