solyanreklam
sagreklam

Başkan Sözlü:”Hayvancılık Teşvikinde Denetim Arttırılmalı”

Başkan Sözlü:”Hayvancılık teşvikinde denetim arttırılmalı” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MÜSİAD tarafından düzenlenen Tarımda Kalkınma Zirvesi’ne katıldı.

Başkan Sözlü:”Hayvancılık Teşvikinde Denetim Arttırılmalı”
  • 21 Aralık 2018, Cuma 9:30

 

Başkan Sözlü:”Hayvancılık teşvikinde denetim arttırılmalı”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MÜSİAD tarafından düzenlenen Tarımda Kalkınma Zirvesi’ne katıldı

Zirvede konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye’de nüfusa oranla küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek hayvancılığın teşviklerinde denetimlerin arttırılmasının şart olduğunu vurguladı

GÖSTERİŞ YAPMIYORUZ, İNSANIMIZA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MÜSİAD tarafından düzenlenen Tarımda Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. Zirvede bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda yerinde kalkınma projeleri ile

çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların alternatif tarım ürünlerine yönlendirildiğini ifade ederek tarımda nitelikli üretim vurgusu yaptı. Gıdanın stratejik bir öneme sahip olduğunu aktaran Başkan Sözlü, kırsal kalkınmayı ve tarımı hiç hafife almadıklarını, gösteriş yapmak değil faydalı olmak noktasında hamleler yaptıklarını belirtti.

“HAYVANCILIK TEŞVİK EDİLMEDEN UCUZ ET MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye’de hayvancılığın teşvik edilemeyip, hayvanlar doğurganlaştırılamadan herkesin ucuz et yemesinin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 124 üreticimize 422 adet damızlık koç desteği verildiğini, Türkiye’nin et üretiminde büyük açığının olduğunu ancak küçükbaş hayvancılığın gelişmesi sayesinde bu açığın yüzde 20’sinin kapatılabileceğini ifade etti.

“TEŞVİK KADAR DENETİM DE ARTTIRILMALI”

Her 25 dişi koyuna bir ivesi cinsi damızlık koç verdiklerini ve bu koyunları Şanlıurfa Ceylanpınar TİGEM’den aldıklarını belirten Başkan Sözlü, damızlık koçların maliyetinin yüzde 70’ini Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin karşıladıklarını kaydeden Başkan Sözlü, artık ivesi cinsi koyun arayanların Şanlıurfa Ceylanpınar ya da bir başka şehre gitmesine gerek kalmayacağını sözlerine ekledi. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin hayvan yetiştirerek hem kendi bütçelerine katkı sağladıklarını hem de devletine karşı önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Sözlü, devletin küçükbaş hayvan yetiştiricilerine vermiş olduğu destekler ile para kazanma amaçlı değil ülkedeki et açığını kapatmak ve halkın zenginleştirmek olduğunu ifade etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık