solyanreklam
sagreklam

Başkan Şahin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festival’inin açılış programına iştirak eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, düzensiz beslenmeye dikkat çekerek sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi uyarısında bulundu.

Başkan Şahin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı
  • 11 Mayıs 2018, Cuma 16:59

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin açılış programı Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin açılışta yaptığı konuşmada, düzensiz beslenme ve kilo yapıcı yiyeceklerin tüketiminin zararına dikkat çekerek, “Gerçekten ülkemizde düzensiz beslenme ve kilo yapıcı yiyeceklerin tüketilmesi neticesinde sağlıksız bir topluma doğru gidiyoruz. O bakımdan ot yemeklerinin bilhassa sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesine yönelik tanıtım yapma amaçlı 4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ni düzenliyoruz. Bundan sonra diğer belediye başkanlarımızla da toplantı yapıp katılımın daha fazla olması ve bu olayın yaygınlaşması noktasında her türlü çabayı göstereceğiz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Burada valiliğimizin büyük desteği var. Turizmciler derneği ve SAMTAP başta olmak üzere bütün taraflar bu işin içinde. Sağlıklı bir toplum oluşturma yönünde ve de ekonomik anlamda baktığımızda daha ucuza üretilecek yemeklerin tüketilmesi aile bütçesine de katkı sağlayacaktır. Bu festivale katkı veren herkese teşekkür ediyorum. En önemli katılımlarıyla bu festivali anlamlandıran katılımcılara ve üreticilere teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

ARLI: “ 75 YENİLEBİLİR OT ÇEŞİDİ TOPLANDI”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı da, Bir önceki gün Bafra ilçesi Sürmeli mahallesinde 75 yenilenebilir ot çeşidi toplanıldığını belirterek; “Dün ise Alaçam ilçesi Gökçeboğaz’da 76 çeşit ot tespit edildi. Son yıllarda gerek tarımsal ilaçların, gerekse gübrelerin bilinçsizce kullanımı bitkisel üretimde artışın yanında kalitesiz ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Tarımsal üretimde kullanılan kimyasalların (ilaç, gübre gibi) olumsuz etkilerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki geri dönüşü zor etkiler bırakmaktadır. Tüm bu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması amacıyla kimyasal gübre ve tarımsal savaş ilaçlarının yerine aynı görevi yapan organik gübre ve Organik Bitki koruma ilacı kullanılması amacıyla 60 adet Sıvı Organik gübre ile 85 adet bitki koruma ilacı temin edilmiştir. Pazar ile ilgili ilk Dernek Başkanı Süleyman Özata ve Dernek üyeleri tarafından ihtiyaçlar bildirildiğinde birinci şart olarak kendi üreticilerin dışında burada satış yapılmayacaksa biz bu işte varız dedik. Bize söylenen sözler tutulmuş ve bu gün burada sadece çiftçilerimiz kendi ürettiklerini ürünleri satmaktadır. Yani tarladan sofraya kadar kontrol edilen ürünler bu pazarda Samsun halkıyla buluşmaktadır. Ayrıca pazarda satılan süt ürünlerinin uy şartlarda saklanması için sanayi tipi buzdolabı da Belediyemiz tarafından Derneğimize en kısa sürede tedarik edilecektir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki büyüme süreçlerinde Derneğin her zamanda yanında olacağız. Bu örnek Organik Köy modelinin İlimizde yaygınlaşmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Şahin konuşmaların ardından kurulmuş olan standları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık