solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN MAZMAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Ağustos Cuma günü Mazman Medya Grup Radyolarında Mithat Öztürk’ün sunduğu Günışığı adlı gündem programın canlı yayın konuğu oldu.

BAŞKAN MAZMAN  GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 0:00

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Ağustos Cuma günü Mazman Medya Grup Radyolarında Mithat Öztürk’ün sunduğu Günışığı adlı gündem programın canlı yayın konuğu oldu.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GİBİ BİR LİDERİMİZ OLDUĞUNDAN ÇOK ŞANSLI BİR TOPLUMUZ”

Hatay’ın çok renkli bir şehir olduğunu ve herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını vurgulayan Başkan Savaş, “Her rengi içerisinde barındıran ahenkli bir şekilde yaşayan bir şehrimiz var. Bu şehirde yaşayan insanlarımız hem dini hem de milli bayramları kutlama alışkanlığı edinmişlerdir. Bu da şehrimiz için büyük bir kazanımdır. Kurban Bayramı, Gadir Hum Bayramı ve ardından Zafer Bayramı’nı hemşehrilerimiz ile birlikte kutladık. Bu bayramların üçü de Hatay’da yaşayan insanlarımız için önemli bayramlardır. Rabbim her zaman bu şekilde kutlamamızı nasip etsin. 30 Ağustos Zafer Bayramı Hatay’ın kurtuluşu adına çok önemli bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ile yapılmıştır. Ve bu savaş bile insanlık adına önemli mesajlar vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz olduğundan dolayı çok şanslı bir toplumuz” dedi.

“DEVLETİ YÖNETENLER HER ŞARTA RAĞMEN ÖNLEM ALMAKLA YÜKÜMLÜDÜRLER”

Ekonomik krizin Türkiye’ye olan etkisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Ekonomik kriz dalgalanmalarında dış güçler olgusuna inanan bir insanım. Güzel her iş olduğunda biz yaptık diyen bir iktidar var. Ama işler ters gittiği zamanda ya dış güçler kozu ortaya atılıyor ya da CHP zihniyeti ortaya atılıyor. Hâlbuki 16 yıldır ülkeyi CHP yönetmiyor. 16 yıldır gelinen bir nokta şu an patlak verdi. Tabi ki bizi seven ve sevmeyen toplumlar ve devletler var. Fakat devleti yönetenler her şartta önlem almakla yükümlüdürler. Demokratik bir şekilde bir toplumu yaşatmak ve ekonomik refahı yükseltip çocuklara iyi bir gelecek sağlamak oldukça önemli görevlerden bir tanesidir. İktidarın da yapması gereken en önemli başlıklar da bunlardır” ifadelerine yer verdi.

“ŞU ANDA NEGATİF SİRKÜLASYONA GİDİLİYOR”

Ekonomik krizin Büyükşehir Belediyesine nasıl yansıdığını açıklayan Başkan Savaş, ”Biz çoğu yerde asfalt yapıyoruz. Ve asfalt ihaleleri yapmışız. Asfalt bundan bir ay öncesinde 750 TL iken şu an 3 bin TL oldu. Bu ihalelere giren müteahhitler oldukça zor durumdalar. Şu anda belediyelerin iş yapma kapasitesi %60-70 oranında azaldı ve azalmak zorunda. Çünkü bütçe açığı oluşuyor ve iş yapamaz hale geliniyor. Şu anda Türkiye’nin trilyon dolar borcu olduğundan bahsediliyor. Bunların iktidar tarafından çok iyi özümsenerek hesaplanması lazım. Gelinen noktaya baktığımız zaman bizde bir buçuk yıl önce müteahhitler içme suyu şebekesi ihalesine girmiş ve o zaman dolar 2.70 iken şuan dolar 6.70. Bu tarz sıkıntılar olunca da müteahhit nasıl işini tamamlayabilsin?Şu anda negatif sirkülasyona gidiliyor. Kaotik ekonomik bir tablo var” sözlerine yer verdi.

“BİR MİLLETİN VEYA ULUSUN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN EN ÖNEMLİ SERVETİ KALİFİYELİ İNSAN GÜCÜDÜR”

Başkan Savaş, “Bir milletin veya bir ulusun ayakta kalabilmesi için en önemli serveti kalifiyeli insan gücüdür. Bu da eğitimden geçer. Eğitimle birlikte insanlar katma değeri yüksek ürünler üretirler ve bu da ekonomiye yansır. Ekonomisi düzgün olan ve eğitilmiş topumlar Ar-Ge ile çalışırlar. Kurgulanmamış toplumlar da dış güçler ve gelişmiş ülkelere muhtaç olmak zorunda kalırlar. Bundan dolayı bizim katma değeri yüksek ürünler üretmemiz, yetişmiş insanlarımıza sahip çıkmamız ve eğitimi de kurgulamamız gerekir. Siz bunlara önem vermediğiniz sürece Batı'ya değil Doğu'ya yönünüzü çevirirsiniz” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında Ağustos ayı olağan meclis toplantısında dikkat çeken maddelere değinen Başkan Savaş, “İskenderun Belediyesi geçen yıl 60 milyon borç kullanmış ben geçen sene İskenderun’un 100 milyon borcunu ödedim. Ben iktidar partisinin il başkanı olsam sokağa çıkmaya utanırım. İnsanlar iflas etmiş durumdalar. Bir proje üreten bir başat problemi çözeceğiz diye hizmet üretecek belediyeleri var mı önce bunun cevabını versinler. Şu anda Türkiye’nin en çok altyapı çalışması gerçekleştiren belediyesi biziz.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinden çok daha az bir borçlanmayla hizmet ürettiğinin altını çizen Başkan Savaş, HBB’nin borçlanmasıyla ilgili dedikoduların aslının olmadığını ifade etti.

Başkan Savaş, ülkenin ekonomik vaziyetinin kötüye gittiğini ifade ederek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmak yerine ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazı çözüme kavuştursunlar” açıklamasında bulundu.

Suriye’de yaşananlar dolayısıyla Hatay’da ekonomik, sosyal ve psikolojik sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler’i kenti içerisinde bulunduğu durumdan çıkaracak projeler üretmeye davet etti.

Asi Nehri’nin son durumuyla ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, nehre kirli su akışının tamamen engellendiğini belirtti. Asi Nehri’ne arıtılmış temiz su akışının başlatıldığını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, 20 gün sonra nehrin eski görüntüsünden eser kalmayacağını müjdeledi.

ASİ NEHRİ İLE İLGİLİ ELEŞTRİLER MASAYA YATIRILDI

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin Asi Nehri ile ilgili eleştirel sözlerine yanıt veren Başkan Savaş, “Kentin gelişmesi yönünde hiçbir proje üretemeyen ve başarısız olan arkadaşlarımız yalnızca laf üretiyor. Bunlar sığ insanların davranışlarıdır. Arkadaşlarımız konuyu sadece Asi Nehrin’deki sudan ibaret sanıyor. Biz çalışmalarımızın %95’ini tamamladık. Altyapı için 4 yıldır çalışıyoruz. %5’lik kısmıda tamamladıktan sonra nehrin eski görüntüsünden eser kalmayacak” açıklamalarında bulundu.

Hatay Deniz Otobüsü’nde gelinen aşamaya değinen Başkan Savaş, “Türkiye’nin en hızlı gemisi 2 aydır İskenderun Belediyesi ile ilgili yer teslimi sorunu nedeniyle bekletiliyor. İskenderun Belediye Başkanı’nın keyfiyeti nedeniyle seferlerimize başlayamıyoruz. Orası yalnızca İskenderun Belediyesi’nin değil tüm Hatay halkınındır. Vatandaşlarımız seçilmişlere haklarını korusunlar diye oy veriyor. Hatay halkının bu insanların üzerinde emeği var. Bunun bilincinde olmalılar. Bir milli servet olan bu gemi 2 aydır orada boşuna bekletiliyor” şeklinde konuştu.

HATAYSPOR LİGİNDE İDDİALI

Hatayspor’un yönetimini aldıklarında takımın ligden düşme safhasına geldiğini, 13 maçta 13 puanının olduğunu dile getiren Başkan Savaş, yaptıkları katkılarla takımı son 13 maçta 21 puan aldıklarını ve ligde kaldıklarını kaydetti.

Hatayspor’u devraldıklarında 14 buçuk milyon lira birde tasdik edilmeyen 3 buçuk milyon lira borcunun olduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti: “Biz 18 buçuk milyon lira borcu ödedik. Dedik ki Hatay’ın yeri Süper Lig ve şu an yapılan transferlere baktığımızda iddialı bir takımımız var. Birbiriyle müthiş derecede rekabet edecek bir ekibimiz var. Şu anda bizim takımımız yukarılara oynayacak bir takım. Tabi Hatayspor seyircisinin de takımlarını taraftar gibi desteklemelerini istiyoruz.”

GELENEKSEL ABA GÜREŞLERİ

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’na 35 ülkeden sporcunun katılacağını vurgulayan Başkan Savaş, 50 yıllık dünya federasyonları 10-12 ülkeyle müsabaka yaparken, aba güreşlerine 30 üzerinde ülkenin katılmasının çok güzel bir rakam olduğunu belirtti.

Aba Güreşleri için grupların geldiğini ve hazırlıkların tamamlandığını aktaran Savaş, “Pazar günü dünyanın en iyi pehlivanları gelip müthiş tempolu müsabakalar çıkaracaktır. Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın gururu olmaya devam ediyor. Her gün siyaset konuşulmaz siyaset zamanında konuşulur. Bizim görevimiz; ekonomide, hizmette, alt yapıda, eğitimde, kültürde, sportif faaliyetlerde ve Hatay’ın moral motivasyon seviyesinde Türkiye’de insanlarımızı süper ligde teşhir etmek, oynatmaktır. Biz hizmetlerimizi yapacağız, seçim zamanında da siyaset konuşacağız" dedi.

YAPAY ZEKA İLE BELEDİYE YÖNETİM SİSTEMİ

Yapay zeka ile belediye yönetim sistemi üzerinde bir çalışmalarının olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Birçok konuyu yapay zeka ile bilgisayar ortamında insanlarızı yönlendirerek daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Bizim işimiz Hatay’ı kalkındırmak olsun, bizim işimiz Hatay’a katkı olsun, bizim işimiz sevdiğimiz şehrin yükünü omuzlarımızda hissettirmek olsun” diye konuştu.

"KARLISU BÖLGESİNE YENİ YOL YAPACAĞIZ"

Başkan Savaş, konuk olduğu canlı yayın programında Karlısu bölgesinin yol çalışmaları hakkında bir takım açıklamalarda bulunarak; “Karlısu mahallesinde 3 yıl öncesinde zemin çalışmaları yapmıştık ancak büyük tonajlı iş makinelerinin yolu sıklıkla kullanmasından dolayı tekrardan tahrip oldu. İlerleyen zamanlarda o bölgenin ulaşım sorununu çözmek adına zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarına yeniden başlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Defne ilçesine bağlı Akdeniz, Armutlu ve Elektrik mahallelerinde HATSU abone bağlantıları konusunda dinleyicilere açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Savaş, pazartesi günü itibariyle abone başvurularının alınacağını ve bu işlemlerin hızlanacağı müjdesini de verdi.

ÜLKEMİZ İÇİN DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞALIM

Programın sonunda HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, huzurlu bir ülkede yaşam sürmek adına birlikte çalışmak gerektiğini vurgulayarak, ‘aynı gemideyiz’ hatırlatması yaptı.

“Biz bu ülkeyi, devleti ve insanlarımızı seviyoruz. İnsanlarımızın refah seviyesinin yükselmesini istiyoruz. Biz hep daha iyisini yapmak için yarışalım, bunu yaparken de birbirimizi kırmadan hareket edelim. Siyaset her şey demek değildir. İnsanlığın öldüğü yerde siyasetin bir anlamı kalmıyor. Özellikle yerel siyasette yüz yüze bakacağımız halimiz kalsın. Birbirimizi sevmesek bile saygıda kusur etmeyelim. Ben bu tarz siyaseti seviyorum ve bu bilinçle hareket ediyorum. Daha huzurlu, ekonomik seviyesi yüksek ve barış içerisinde, birbirini dinleyebilecek toplum olma konusunda güzel günler bekliyoruz. Umarım ki toplum olarak bunu birlikte inşa etmeyi başarırız. Ülkemiz için hep birlikte kardeşçe çalışmalıyız” ifadelerinde bulundu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık