solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: “Radikal Kararlar Almak Mecburiyetindeyiz”

Başkan Kocamaz: “Radikal Kararlar Almak Mecburiyetindeyiz”

Başkan Kocamaz: “Radikal Kararlar Almak Mecburiyetindeyiz”
  • 10 Temmuz 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan’yla ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplants gerçekletirildi. Toplantya Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve muhtarlar katlm gösterdi.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan’yla ilgili bir konuma gerçekletiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bildiiniz gibi yllardr Mersin’de 7 yandaki çocuun bile bize sorduu bir problem var; 5 Binlik Planlar. Biz de seçim öncesi artk kanayan bir yara haline gelen bu problemin çözülmesi gerektiini, bununla ilgili göreve geldiimizde cesur admlar atacamz söyleyerek vatandaa taahhütte bulunmutuk. Göreve geldik ve bir belediye devraldk ki brakn 5 Binlik Plan, kentin anayasas diyeceimiz 1/100 Binlik Plan yok. 1/100 Binlik Plan olmazsa dier planlar yapma ansnz da ortadan kalkar. Biz nisan aynda göreve geldik, mays aynda bu çalmalara baladk ve 1/100 Binlik Planla ilgili ihaleye çktk. Epey bir zaman harcadk, emek verdik. Plan ortaya çkt ama bu plan gerçekleirken bir yandan da 5 Binlik çalmalara balayalm dedik ve bir müddet sonra onu da balattk” dedi.

“Mersin tarihinde çok önemli bir olay olarak deerlendiriyorum”

Kentin en önemli problemlerinden birisinin ulam olduunun altn çizen Bakan Kocamaz, “Ulamla ilgili bir master plan balatalm dedik. Onu da buna paralel olarak yürütmeye baladk. Tabi kentin bir baka handikab da dalarn yerleim birimine yakn olmasndan dolay k aylarnda ani ve youn yalarda kenti tehdit eden sel konusu. Bununla ilgili de bir master plan çalmas balattk. Bu çalmalar 3 buçuk yl sürdü. Tabi bunlar öyle çalakalem, düz bir mantkla yapma ansnz yok. Bunlar yapmak için yaklak 60 kurumdan görü alyorsunuz. Bir taraftan tarmla, Devlet Su leriyle ilgili konular sizleri zorluyor. Velhasl bütün kurumlardan belli görüler alnarak bu plan hazrland” eklinde konutu.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan’nn Mersin tarihinin en önemli olaylarndan birisi olarak düündüünü belirten Bakan Kocamaz, “Mersin tarihinde çok önemli bir olay olarak deerlendiriyorum ben. Bütün siyasi partilerin oy birliiyle bu 5 Binlik Planda çkt. Ancak plan askdayken Büyükehir meclisinde oy birliiyle çkan bu plana belediye bakanlar, meclis üyeleri maalesef göüs geremediler. Siz deerli muhtarlarmz da yeterli bilgiye sahip olmadnz için itirazlar balad. Baz muhtarlarmz bizzat itiraz tevik etti. Bir ii eletirebilmek için önce anlamanz lazm. Anlamadan eletirirseniz bu i havada kalr ve bu kadar çekilen emekte maalesef boa gider” diye belirtti.

“Bu itirazlarn bir ksm matbu”

Nazm mar Plan’na yaplan itirazlardan söz eden Bakan Kocamaz, “Maalesef 4 merkez ilçede bu plana 15 bin 600 küsur itiraz oldu. Bunun 1300 tanesinin parsel numaras dahi yok. Yoldan geçen adama demiler ki itiraz et. O da gelmi itiraz etmi. Ne parsel, ne ada, ne pafta, ne numara hiçbir ey yok. Ama vatanda bir ekilde itiraz etmi. Tabi bu itirazlarn bir ksm matbu. Bastrlm, isim yazdrlm, alakas olmayan, kendi bölgesiyle alakal olmayan eyler konusunda vatanda itiraz etmi. Tabi bu itirazlar tasnif edildi. Arlkl olarak dört konu öne çkyor. Bunlar; ky kenar çizgisi içerisinde kalan bölgeler, dere yataklar, yüksek gerilim hatlar, ve özel proje alanlar ve toplu konut alanlaryla alakal. imdi öyle bir yanl anlalma var. Bir yer özel proje alan yapld. Sanki orada belediye hemen gelecek, adamlarn evini bana ykacak. Belediyenin böyle bir yetkisi de, gücü de yok. Bedelini ödemeden belediye ykabilir mi? Belediye normal hizmetlerine bütçesini yetitiremiyor ki bu ilere girsin. Belediyenin görevi planlamay yapmak, o planlanan bölgede vatandamz da kendisi müteahhitlerle anlar, bir araya gelirler ve o bölge daha yaanabilir, daha salkl, kentleme açsndan da daha gelimi bir bölge haline gelir” ifadelerine yer verdi.

“Eer bu kenti adam etmek istiyorsanz radikal kararlar almak mecburiyetindesiniz”

tirazlarla alakal komisyonlarn uzun süredir çalmalarn devam ettirdiini belirten Bakan Kocamaz, “Tabi bu itirazlarla alakal komisyonlar uzun süredir çalyor. Hatta biz mecliste bir ay daha uzattk. Tekrar bir ay uzatld. Bu ay sonuna kadar inallah bu plan belli bir noktaya gelecek. Tabi bu itirazlar olduu zaman bizim yapacamz i bunlar deerlendirmek ve bunlarn bir ksmn eski halinde brakmak. Ama eer bu kenti adam etmek istiyorsanz radikal kararlar almak mecburiyetindesiniz. Mersin merkezin %80’e yakn bir bölümü kentsel dönüüm ihtiyaç gösteriyor. Dolaysyla bu bölgelerde bu ii ötelerseniz bu imar plan da sizin istediiniz ekilde olmaz. çinize de sinmez” dedi.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan Mersin Büyükehir’e Belediyesi Bakan Danman Ahmet Turgut tarafndan bir bilgilendirme sunumu yapld. Sunumda, katlm süreci, younluk dalm, eski uygulama imar planlar, ulam kararlar, planlama alan içerinde kalan dereler, itiraz saylarnn genel dalm ve itiraza konu alanlar hakknda bilgiler verildi, muhtarlarn sorular cevapland.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık