solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, ''Müzeler, Bir Milletin Ortak ve Tarihi Hafızasıdır''

Başkan Kocamaz, ''Müzeler, Bir Milletin Ortak ve Tarihi Hafızasıdır''

Başkan Kocamaz, ''Müzeler, Bir Milletin Ortak ve Tarihi Hafızasıdır''
  • 18 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ‘Müzeler Haftas’ dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Bakan Kocamaz, mesajnda unlar söyledi:

Ülkemiz, birçok medeniyetin kurulduu önemli bir corafyaya sahiptir.

Topraklarmzda yer alan tarihi eserler, geçmiten günümüze ulaan, ait olduu dönemin izlerini, kültürünü, yaam tarzn yanstan yegâne deerler, geçmiten gelecee armaan nitelii tayan sanat eserleridir.

Tarihi eserlerle yüzyllar öncesine kadar gidip, yaamlar, dinleri, giyim ekillerini, ehirleme özelliklerini görebilmekteyiz. Bu sebepledir ki eski uygarlklardan kalan her kaltnn bir deeri vardr.

Bu deerli eserleri, sergileme ve koruma bakmndan müzelerimiz çok önemli bir yere sahiptir. Müzeler, bir milletin ortak ve tarihi hafzasdr. Müzeler, toplumu eitmek ve hizmet etmek için oluturulmu en kalc kurumlardr.

Geçmie ait kültür, sanat, bilim yaptlarn, tarihi eserleri ve doa nesnelerini korumak, bunlar toplumun hizmetine sunarak, gelecek nesillere anlaml bir miras brakmak adna büyük önem tar.

Medeniyetler beii bilge Anadolu’yu, bilge deniz Akdeniz üzerinden dünyaya balayan Mersin’imiz, hazinelerden daha deerli doal, tarihi ve kültürel varlklaryla göz kamatrmaktadr. Emsalsiz bir renkler, sesler, lezzetler ve deerler manzumesi olan, bar içinde bir arada yaama kültürünün sembolü haline gelen ilimiz, özenle koruduumuz 10 bin yllk kadim hatralaryla sadece bizlerin deil, tüm insanln ortak deeridir.

Güzide kentimiz Mersin, sahip olduu; Mersin Arkeoloji Müzesi, Mersin Deniz Müzesi, Anamur Müzesi, Tarsus Müzesi gibi deerli müzeleri ve topraklarnda barndrd birçok tarihi eserle adeta bir açk hava müzesidir.

Geçmiimizi aydnlatan her eseri korumak ve gelecee aktarmak bizim görevimizdir.

Tüm halkmzn Müzeler Haftas’n kutlarm.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık