solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Gazilerle Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz Gazilerle Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz Gazilerle Bir Araya Geldi
  • 12 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, meclis toplants münasebetiyle Mersin’e gelen Muharip Gaziler Dernei’nin ube Bakanlar ve 81 ilin temsilcileri onuruna yemek düzenledi.

Düzenlenen yemee Bakan Kocamaz’n yan sra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin l Jandarma Komutan Jandarma Kdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Albay Ouz Bavbek, KKTC Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar l Müdür Yardmcs Recep Bozku, Türkiye Muharip Gaziler Dernei Genel Bakan Emekli Albay Mehmet ükrü Tandoan, gaziler ve aileleri katld.

“Atalarmzdan bize kalan mirasa sahip çkmak mecburiyetindeyiz”

Vatan için savam gazileri çats altnda bulunduran Türkiye Muharip Gaziler Dernei üyeleri ve temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduu mutluluu dile getirerek konumasna balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Ülkemiz çok uzun yllardr terör belas ile kar karya. Orada Mehmetçiklerimiz cansiperane bir ekilde mücadeleler verirken ahadete erebiliyor. Bu ahadete erenler Osmanl döneminde olduu gibi, Kurtulu Sava’nda olduu gibi yine Yörük ve Türkmen arlkl. Türkler dik dururlar ve mücadeleden ylmazlar. Söz konusu vatansa hayat ve aileyi teferruat sayarlar ve sonuna kadar mücadele ederler. Tabi ki bu vatanda nasl ki atalarmzdan bizlere bir miras olarak brakldysa bizim de bu mirasa sahip çkma mecburiyetimiz var” dedi.

“Bugün Kbrs’ta soydalarmz rahat edebiliyorsa sizlerin verdii mücadeleler sayesindedir”

Vatan için ehit ve gazi olanlara her zaman minnet duyduklarn ve ahde vefa örnei göstermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Sizler bizim üniversite yllarmzda Kbrs’ta mücadele verdiniz. Bugün Kbrs’ta soydalarmz rahat edebiliyorsa sizlerin verdii o mücadeleler sayesinde. Ben hem Kbrs ehitlerimizi hem de tüm ehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Cenab- Allah ruhlarn ad,  mekânlarn cennet etsin. Gazi olan tüm vatandalarmza da uzun ve salkl ömürleri diliyorum. Gerçekten bizler tarih boyunca bizimle uraanlarla, bizi haritadan silmek isteyenlerle mücadele ettik.  u an aramzda Türkiye Cumhuriyeti’nin ann koruyabilmek için Kore’ye kadar giden gazilerimiz var. Hem Kore gazilerimizi hem de Kbrs gazilerimizi Mersinimizde arlamak bizler için çok büyük bir onur ve gurur. Allah hepinizden raz olsun” eklinde konutu.

Tandoan, “Kahramanlmz temsil eden anlara sahip çkt için Burhanettin Bakanmza teekkür ediyorum”

Türkiye Muharip Gaziler Dernei’nin meclis toplantsn Kbrs Gazileri açsndan son derece önemli olan Mersin’de yapmaktan eref duyduklarn belirten Türkiye Muharip Gaziler Dernei Genel Bakan Emekli Albay Mehmet ükrü Tandoan, “Tüzük gerei ylda iki kez ube bakanl toplants gerçekletiriyoruz. Bizler illerimizde ki duyarl yerel yönetimlerin ahde vefa duygusu ile birçok yerde toplant yaptk. Son toplantmz da Sayn Büyükehir Belediye Bakanmzn bize göstermi olduu bu ahde vefa duygusuyla gerçekletiriyoruz. Ben Sayn Burhanettin Bakanmza tüm gazilerimiz adna teekkür ediyorum. Burada gördüünüz gaziler Türkiye’nin dört bir yanndan geldiler. Hepsi 1974 ylnda Kbrs Bar Harekât’na katldlar. Mersin bizim için önemli çünkü Kbrs Bar Harekât’na buradan katldk. Kbrs’ta yaralanan arkadalarmz Mersin’de tedavi gördüler. Bu açdan Mersin bizim için önemli” ifadelerini kulland.

Mersin’de gaziler ve ehitlere vefa örnei gösteren pek çok ant ve hatra orman bulunduuna dikkat çeken Tandoan, “Sayn Büyükehir belediye Bakanmzn bir önceki görev yeri olan Tarsus’ta da vatanmz için savaanlarn isimleri cadde ve meydanlara nakedilmitir. Ben bir gün Tarsus’ta dolarken Duatepe Meydan gördüm. Duatepe Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesi’nde dümandan ilk geri ald tepedir. Duatepe’de Ordu’dan da ehitler vard. Ordu’da Duatepe ismi hiçbir yerde yok ama Tarsus’ta yer alm dedim. Ayrca Sayn Bakanmz yüz yl sonra denizde deil karada tarihi misyonu ile birlikte tüm ihtiam ile Nusrat Mayn gemisine sahip çkmtr. Ben geçmie yönelik, kahramanlmz temsil eden anlara sahip çkt için Burhanettin Bakanmza derneimiz ve gaziler adna çok teekkür ediyorum. Bakanmzn Mersin’de ki ubelerimize gösterdii ilgi ve yardmlar için kendisine müteekkiriz” diye belirtti.

Konumalarn ardndan Bakan Kocamaz Türkiye Muharip Gaziler Dernei Genel Bakan Emekli Albay Mehmet ükrü Tandoan’a Nusrat Mayn Gemisi’nin maketini hediye ederken,  Tandoan’da Bakan Kocamaz’a plaket takdiminde bulundu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık