solyanreklam
sagreklam

Başkan Hazinedar’a Akıllı Belediyecilik Ödülü!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Akıllı Belediy...

Başkan Hazinedar’a Akıllı Belediyecilik Ödülü!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Netcad firması yetkilileri, kısa süre içerisinde Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısına verdiği hizmetler kapsamında; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a “Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Akıllı Belediyecilik Uygulamalarını En Etkin Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü verdi.

(Netcad, 1989 yılında Coğrafi Bilgi Sistemleri/GIS, Mühendislik ve Uygulama dallarında yazılımlar geliştirmek amacıyla, %100 yerli sermaye ile kurulmuş ve 27 yıldır geliştirdiği uygulamalarla ülkemizin öncü yazılım firmalarından biri haline gelmiştir.)


Beşiktaş’ta Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları
2014 yılı itibarıyla Beşiktaş’ta, şeffaf belediyeciliğin önemli adımlarından biri olan; imar durumlarının online olarak halka açılması uygulamasına başlandı. Devamında ilçemizin tüm sokakları 360° panoramik olarak çekildi. Sisteme entegre edilen bu görüntülerle de akıllı belediyecilik uygulamalarının ilk adımları atılmış oldu.

360° Kent Rehberi için tıklayınız.

İlerleyen süreçte belediyemizde; Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi kuruldu ve akıllı haritalar ivme kazandı. Beşiktaş Belediyesi’nin MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) projesine dâhil olma hedefi ile veriler hızla güncellenerek, ulusal standartlara çekildi.

Belediyemiz, akıllı haritaların kullanılabileceği tüm müdürlükleri sisteme dâhil etmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü sorumluluklarındaki verilerin haritalara işlenmesi ile, personelimize ve vatandaşlarımıza içerik yönünden daha zengin bir harita sunar olduk. Personelin sağlıklı ve hızlı veriye ulaşabilmesi için; tapu, mernis ve yapı belgeleri servisleri gibi birçok kurum ve kuruluş ile entegrasyon sağlandı. Entegrasyonlar ile güçlendirilen haritalarımıza; nöbetçi eczane, önemli yerler, atık yağ toplama, tekstil-elbise kumbaraları vb. birçok güncel bilgi eklendi.

Son olarak İstanbul’un kalbi Beşiktaş için İngilizce Kent Rehberi oluşturuldu. İlçe belediyeleri içerisinde bir ilk olan  “360° City Guide”  en.besiktas.bel.tr adresinde yayına girdi. Beşiktaş Belediyesi Turizm Danışma Bürosu ve Yabancılar Danışma Merkezi’ne yerleştirilen kiosklar ile de “360° City Guide” uygulamasını yabancı misafirlerimizin hizmetine sunduk.

Önümüzdeki dönemde ilçemizin güncel 360° panoramik çekimleri de tamamlanarak kent rehberimizde kullanıma açılacak. Beşiktaş Belediyesi olarak, geliştirilmekte olan yeni uygulamalarımız ve projelerimiz ile akıllı belediyecilikte ilkleri başaran ve bu uygulamalara yön veren bir belediye olmaya devam edeceğiz.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık