Başkan Ay,Kudüs’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kudüs’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Başkan Ay,Kudüs’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.
  • 11 Aralık 2017, Pazartesi 17:19

Düzce’de binlerce vatandaş Kudüs’e destek için bir araya geldi. Cedidiye Camii önünde bir araya gelen binlerce vatandaşların yanı sıra yürüyüşe Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce il Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları, gaziler ve STK temsilcileri de destek verdi. Tekbir ve sloganlarla Anıtpark meydanına yürüyen Düzcelilerin meydanda yaptığı basın açıklamasının ardından protesto yürüyüşü sona erdi.

Başkan Ay da yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada Kudüs’ün Müslümanlar için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek “İlk kıblemiz, miracımız Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu durum hepimizi üzmekte ve endişelendirmektedir. Üç din için de ayrı öneme sahip bu yer İslam dininin onurudur, asla böyle bir kararın uygulanması kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyetinin kırmızı çizgisi Kudüs’ün geleceğini böyle yanlış söylemlerle şekillendirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bizler Müslümanlar olarak kardeşlerimizin yanındayız, Kudüs yalnız değildir” ifadelerini kullandı.