solyanreklam
sagreklam

Başarı Ödülü Başkan Kocamaz?a Teslim Edildi

Başarı Ödülü Başkan Kocamaz?a Teslim Edildi

Başarı Ödülü Başkan Kocamaz?a Teslim Edildi
  • 22 Kasım 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin, Tarihi ve Kültürel Miras Koruma Proje ve Uygulamalarn Özendirme Yarmas’nda, Kent Müzesi Projesi ile kazand ‘Baar Ödülü’ Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a takdim edildi.

Tarihi Kentler Birlii’nin, Tarihi ve Kültürel Miras Koruma Proje ve Uygulamalarn Özendirme Yarmas’nda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin kazand Baar Ödülü, Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Sinan Bayrakdar tarafndan Bakan Kocamaz’a teslim edildi.

Büyükehir, Mersin’in kültürüne sahip çkyor

Mersin’in tarihi ve kültürel deerlerine sahip çkmaya devam eden Büyükehir Belediyesi, 1950 ylndan bu yana belediye binas olarak hizmet veren tarihi Ta Bina’nn, Kent Müzesi Projesi kapsamnda, koruma çalmalar ile sahip olduu deerlerin öne çkarlmasn hedefleniyor. Büyükehir Belediyesi'nin hayata geçirecei Kent Müzesi, sergi mekânlar, konferans ve toplant salonlar ile halka açk kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere ev sahiplii yapacak.

Mersin kültürünün tantmna yardmc olacak olan Kent Müzesi; özgün mimarisi, konumu ve Mersinlilerin hafzasndaki yeri nedeniyle Mersin’de Kent Müzesi kurmak için en uygun yaplardan bir tanesi olarak öne çkyor. Proje kapsamnda yaplacak olan müdahaleler, binann tasarm bütünlüünü bozmadan, özgün mimarisi ile fiziksel özellikleri korunacak ekilde hayata geçirilecek.

Tarihi Kentler Birlii tarafndan düzenlenen ve 2016 yl Tarihi ve Kültürel Miras Koruma Proje ve Uygulamalarn Özendirme Yarmas sonuçlar 24 Austos tarihinde erifler Yals’nda gerçekletirilen jüri toplantsyla belirlenmiti. 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalnda toplam 143 proje ile 2016 ylnda yarmaya bavurdu. Yarma jürisi deerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yan sra, 2 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama ve 8 süreklilik, 42 baar ödülü belediyelere verildi. Mersin Büyükehir Belediyesi'nin Kent Müzesi Projesi ise baar ödülüne layk görüldü.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık