solyanreklam
sagreklam

BAKAN KURUM'DAN TOPLU KONUTLARA TAM NOT

BAKAN KURUM'DAN TOPLU KONUTLARA TAM NOT

BAKAN KURUM'DAN TOPLU KONUTLARA TAM NOT
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 0:00


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gemlik Belediyesi'nin Cihatlı Mahallesi Bölgesinde yaptığı 1400 konutlu toplu konut projesine tam not verdi. Hafta sonunda Bursa'da bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Gemlik Belediyesi'nin Toplu Konut Projesini sunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, geniş bilgiler verdi. Bakan Murat Kurum'un, "Türkiye'ye örnek proje" diye nitelendirip, takdirini ifade ettiği projeyi yerinde görmek isteyen Bakan Murat Kurum, yoğun programa takıldı.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tapuları alınıp, kura çekim aşamasına gelen 158 daire 8 dükkânlı yapımı tamamlanan ilk etabın çevre düzenleme çalışmalarının da kısa sürede biteceğini söyledi. 7 etap halinde bölgeye 1400 konut yapacaklarını anlatan Refik Yılmaz, 22 bin başvurunun yanı sıra, çok sayıda bina sahiplerinin de takas ile bölgeden daire almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. iki artı bir sosyal konutların yanı sıra, yapımı başlayan, devam eden ve başlayacak diğer konutlarda üç artı bir kapsamında daireler de yapılacağını açıklayan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi eliyle yaklaşık 8 bin kişinin oturacağı mahalle inşa ettiklerini vurguladı.
  Bölgeye yapılan okul ve sağlık ocağının tamamlanmak üzere olduğunu, camii inşaatının da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, alt yapı konusunda da başlattıkları hamlelerin sonuçlandığını söyledi. "Her bloka enerji için UEDAŞ ile çalışmalar tamamlandı. BUSKİ alt yapısı bitti. Doğalgaz hatları konusunda da bir sorun kalmadı" diyen Refik Yılmaz, "Bakanımız Sayın Murat Kurum'un da işaret ettiği gibi Türkiye'ye örnek bir proje yaptık. Bakanımızın da takdir ettiği proje ile dar gelirli vatandaşlarımıza sağlam zeminli arazilerde takas yoluyla ya da maliyetine modern daireler yapıyoruz. Birinci etap çalışmaları tamamlandı. İkinci, üçüncü etaplar bitmek üzere. Kısa sürede 7 etap halinde 1400 konutu tamamlayıp, Gemliklilere teslim edeceğiz. Gururluyuz" dedi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu. Kaymakam Gürbüz Karakuş, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı incelemede, çevre düzenleme çalışmaları yakından kontrol edilirken, binaların da içi gezildi.
  




HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık