solyanreklam
sagreklam

Bağımsızlığa Giden İlk Adım'

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 'İlk Adım ...

Bağımsızlığa Giden İlk Adım'
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına “İlk Adım Yürüyüşü" ile başladı.



Akaretler'den; bando ve çocuk korosu eşliğinde başlayan binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gitmek üzere bindiği Bandırma Vapuru'nun kalktığı noktaya kadar sürdü. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Atatürk'ün Bandırma Vapuru'na bindiği yerden denize çelenk bıraktı.



Akaretler’den bando ve koro eşliğinde başlayan tören, Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen belgesel gösterimi ve şiir dinletileriyle sona erdi. Zuhal Olcay, Levent Üzümcü ve Nebil Özgentürk’ün şiir ve konuşmalarıyla katıldığı törende Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da konuşma yaptı.



Başkan Hazinedar konuşmasında, “16 Mayıs 1919, hiç şüphesiz Beşiktaş için, İstanbul için kırılma tarihi. Çünkü Kurtuluş Savaşı'na dair bir iradenin aslında başlangıç tarihi. Beşiktaşımızın aslında bu tarihimizde çok önemli bir yeri var; çünkü Aziz Atatürk'ün bu milli mücadeleye ilk adımı attığı yer Beşiktaş. Biz de bunu simgeleyen, sadece ritüel olarak değil, içerik olarak da çok anlamlı ve değerli olan bu tarihi, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın başlangıcı olarak gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla, Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye verdiğimiz özgürlükçü sosyal demokrasiye dair mesajların önemli ayaklarından bir tanesi. Bu yoğun katılım nedeniyle bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık