solyanreklam
sagreklam

Atletler doğa ile iç içe koştu

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin 7.'sini düzenlediği Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu, bu yılda nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Mustafakemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen koşuda ter döken 1

Atletler doğa ile iç içe koştu
  • 18 Eylül 2018, Salı 0:00

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 7.’sini düzenlediği Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu, bu yılda nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen koşuda ter döken 162 atlet, 15 km’lik zorlu parkurda kıyasıya yarıştı. 

Doğanın tüm renklerini içinde barındıran zenginlikleri ile doğa sporlarına elverişli mekânlar ve imkânlarla dolu Mustafakemalpaşa’yı atletizm aracılığıyla ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla yapılan maraton, Muradiye Sarnıç Mahallesi’nden başladı.

Çıkış noktasında atletlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türkiye’nin birçok kentinden maratona katılarak etkinliğe sahip çıkan sporculara teşekkür etti. 

Atletizmi, tüm sporların başlangıcı olarak değerlendiren Başkan Kurtulan; “ Suuçtu-Tümbüldek Koşusu artık yalnız Bursa’nın değil Türkiye’nin de yakından tanıdığı bir maraton haline geldi. Burada şüphesiz en büyük teşekkürü sporcularımız hak ediyor. Bu doğal güzellik içinde, yeşilin ve suyun buluştuğu bu ender coğrafyada hem atletizme sahip çıkıyor hem de bu destinasyon alanını tanıtma imkanı buluyoruz. Bu koşuya katılan tüm sporcularımız bizim kültür elçimizdir” dedi.

 

Zafer, Mardinli atletin

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile başlayan koşu, 16 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildi.

Muradiye Sarnıç, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları arasındaki güzergâhta yapılan zorlu koşuda renkli görüntüler yaşandı.

Keyifli bir madalya mücadelesinin yaşandığı yarışa katılan 70 yaş üstü atletler, sporseverlerden büyük alkış aldı.

Erkeklerde; Bitlisli atlet Alper Demir 46.28’lik derecesiyle birincilik ipini göğüslerken 46.50 ile Mardin’den Ömer Alkanoğlu ikinci, Ayhan Sağlam ise 47.20 ile üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Eskişehir’den Demet Dinç 49.10’luk derecesiyle birinciliğe ulaşırken Bursalı atletlerden Sebahat Akpınar 50.20 ile ikinciliği, Diyarbakır’dan Remziye Temel ise 52.25 ile üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren atletlere madalya ve ödülleri, Tümbüldek Kaplıcaları’nda düzenlenen törenle verildi.  

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık