solyanreklam
sagreklam

Ateş ve Rüzgar?ın Kurtarılma Hikayesi

Ateş ve Rüzgar?ın Kurtarılma Hikayesi

Ateş ve Rüzgar?ın Kurtarılma Hikayesi
  • 22 Ocak 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, insanlar tarafndan ikence edilerek yaralanan sahipsiz dostlar salna kavuturmaya devam ediyor.

Büyükehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri’ne bal ekipler son olarak Erdemli ilçesinde dikenli telle ikence yaplarak yaralanan köpei ve trafik kazas sonras sahibi tarafndan terk edilen köpei Büyükehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ameliyat ederek hayata döndürdüler.

Erdemli Parsel Mahallesi’nde vatandalardan gelen ihbar üzerine harekete geçen Veterinerlik Hizmetleri’ne bal ekipler beline dikenli tel balanarak ikence edilen kurt melezi cinsi köpei hayvan ambulans ile Büyükehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirerek ameliyat etti. Büyükehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri’ne bal ekipler ayn gün trafik kazas geçiren ve sahibi tarafndan terk edilen Golden cinsi köpei Büyükehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirerek ameliyat etti. Bir hafta içinde salna kavuan iki köpee ekipler Rüzgâr ve Ate ismini verdi.

 “Lütfen hayvan dostlarmza kar daha efkatli olalm”

Ayn gün barnaa getirilen Rüzgâr ve Ate’i ameliyat ederek salna kavuturan Veteriner Hekim Mehmet Cücük , “Kurt melezi cinsi köpei Erdemli Parsel bölgesinden gelen bir ihbar üzerine bulduk. Önce domuz vurdu dediler. Birimimize bal hayvan ambulansn bölgeye gönderdik. Buraya gelince öyle olmadn anladk. Çok kötü bir durumdayd.  Birkaç kii telle gövdesini balayarak iç organlarn dar çkarm.  Teli çkarmaya çalrken ellerim titredi. Elle çkarlacak gibi deildi, bizde kerpetenle kestik. Yaklak 5 saatlik bir operasyonla iç organlarn yerine yerletirdik. Salna kavuturduk. Yaklak bir 10 gün daha dikileri kalacak. Daha sonra da özgür ve salkl bir ekilde hayatna devam edecek. Kurt melezi cinsi köpeimiz yerinde duramad, çok hareketli olduu için Rüzgâr ismini verdik.” dedi.

“Ayn günün iki yaral dostu yuvada mutlu”

Rüzgâr’n ameliyatndan sonra ayn gün gelen ihbarla trafik kazas geçiren golden cinsi köpei de barnaa getirdiklerini ifade eden Cücük, “Rüzgârla ayn günde gelen ihbar sonras gidip Yeniehir’den Golden cinsi köpei yaral bir halde aldk. Trafik kazas geçirmiti. Sahipli bir hayvand ama sahibi bakmak istemediini söyledi. Terk tutanan aldk ve buraya getirdik.  Kaza srasnda akcierleri yrtlm ve nefes almakta zorlanyordu. 4 saat süren ve hassasiyet isteyen bir operasyonun ardndan yrtlan ksmlarn tamamn baarl bir ekilde diktik. imdi ayn günün yaral iki dostu yuvada mutlu bir ekilde hayatlarna devam ediyorlar. Golden cinsi köpeimizde o kadar güzel, anlaml ve hain bakyor ki ona da Ate ismini verdik” eklinde konutu.

Büyükehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sk sk yaralanan hayvan vakalar ile karlatklarn ve oldukça üzüldüklerinin altn çizen Cücük, “Hiçbir zarar olmayan aksine insanlara kar oldukça vefakâr olan bu köpekleri nasl bu hale getiriyorlar hiç aklm almyor. nsanlarmz hayvanlar konusunda hassas davranrlarsa bizde mutlu oluruz hayvan dostlarmzda mutlu olur. Dünyada hem insanlara hem de hayvanlara yetecek o kadar çok alan var ki. nsanlarmz hayvan dostlarmz konusunda lütfen daha hassas olsunlar. Hayvanlara yönelik katliam yapmaktan vazgeçsinler. Daha duyarl ve daha insafl davransnlar. Lütfen hayvan dostlarmza kar daha efkatli olalm” ifadelerini kulland.

Veteriner hekim Mehmet Cücük, tedavisi tamamlanan kadar köpeklerin kontrollerinin devam edeceini belirtirken, ksa sürede salna kavuan Ate ve Rüzgâr Büyükehir Belediyesi’ne bal Geçici Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde salkl,  mutlu ve huzurlu bir ekilde hayatlarna devam ediyor.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık