solyanreklam
sagreklam

"Ata"mızı Samsun'a Uğurladık...

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında "Bağımsızl...

  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Bundan tam 99 yıl önce 16 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bağımsızlığımız için ilk adımı Beşiktaş’tan attı. Kent tarihimiz açısından büyük önem taşıyan, Beşiktaş’ın doğum günü olarak kutladığımız “Bağımsızlık İçin İlk Adım” yürüyüşü 16 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Akaretler’deki Mustafa Kemal Müzesi önünden başlayan yürüyüş, Beşiktaş İskelesi önünde son buldu. Yürüyüş sonunda temsili bir uğurlama töreni yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bindikleri istimbot temsili olarak canlandırıldı. 

Programa; Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Meclis Üyeleri, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve binlerce vatandaş katıldı. 

Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, yürüyüşün ardından Beşiktaş İskelesi önünden denize çelenk bıraktı. Törende konuşan Başkan Vekili Tahir Doğaç, "Mustafa Kemal Atatürk, işgalcilerin donanmalarını burada gördü ve 'Geldikleri gibi giderler' dedi. Bundan 99 yıl öncesinde annesi Zübeyde Hanım ile helalleşerek bu noktadan, Beşiktaş İskelesi’nden bağımsızlık yolculuğuna başladı. Bizler de bugün temsili Atatürk ve 18 askeri Beşiktaş’tan Samsun’a uğurluyoruz. Ey Gazi seni unutmadık ve unutmayacağız yolun açık olsun" dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık