solyanreklam
sagreklam

Aşıklar çaldı, başkan söyledi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi.

Aşıklar çaldı, başkan söyledi
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 17:03

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden ve sıkıntılarına kulak veren Başkan Dündar, çarşı içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’ni de ziyaret ederek türkü söyledi.

Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı’nda yürüttüğü ‘İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında bölgedeki dükkanları tek tek yeniliyor. Cephesi yenilenen dükkanlar estetik bir görünüm kazanırken, çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar başlatıldı. Sadece mekanlara değil bölgedeki kültürel yapıya da sahip çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tahtakale Çarşısı içerisinde bulunan Aşıklar Kahvesi’ni ziyaret etti. Dündar, Türk kültürünün önemli temsilcilerinden olan aşıklar ve saz üstatları eşliğinde  türküler söyledi.

Tahtakale Çarşısı’nın ticaret merkezi olmasının yanı sıra kültürel faaliyetlerin de yoğun yaşandığı bir merkez olduğunu ifade eden Dündar, “Çarşı içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’nde ozanlarımız saz çalıp türküler söylüyorlar. Türkiye’nin her yöresine ait türküleri burada duyabilirsiniz. Aşıklarımız eşliğinde seslendirdiğimiz türkülerle dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşlarımıza selamlar gönderiyoruz” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık