solyanreklam
sagreklam

Âşık Veysel Parkı ve Anıtı Açıldı!

Beşiktaş Belediyesi, halk ozanımız Âşık Veysel Parkı ve Anıtı'nın açılışını Balmumcu'da ge...

Âşık Veysel Parkı ve Anıtı Açıldı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Ünlü halk ozanımız Âşık Veysel'in heykeli 27 Mart 2016 tarihinde Balmumcu'da açıldı. Âşık Veysel’in ailesinin de katıldığı törende Müzisyen Cengiz Özkan da bir konser verdi.

Balmumcu Mahallesi, Morbasan Sokak'ta gerçekleşen park ve anıtın açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar yaptı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Balmumcu Mahallesi’nde yapımı tamamlan Âşık Veysel Parkı ve Anıtı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer ve çok sayıda Vatandaş katıldı. Beşiktaş halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikte gösterilen Âşık Veysel Belgeseli, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Açılış töreninde konuşma yapan Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, dedesi Âşık Veysel'in anılarını anlattı.

ÂŞIK VEYSEL’İN TORUNU, DEDESİNİ ANLATTI
Âşık Veysel’in şiirlerinden kısa bölümler okuyarak, dedesi Âşık Veysel’i anlatan torunu Çiğdem Özer, "Dedemin Hakk’a yürüdüğü yıllarda ben daha doğmamıştım ama kendimi yine de şanslı hissediyorum. Çünkü, onu sadece kitaplardan değil, annemin, babamın, teyzemin, ninemin anlattıklarıyla tanıyorum. Dedem şairmiş ama her zaman toprak adamı ve bir köylü olmuş. Toprağı da dizeleriyle çok da güzel anlatmıştır. Benim dedem çok da şakacıymış. Yalan söylediği zaman “iki gözüm birden kör olsun” diyerek ellerini dizine vurur sonrada gülümsermiş" dedi.

BAŞKAN HAZİNEDAR, ÂŞIK VEYSEL SÖZLERİYLE SESLENDİ

Türkiye’de her dinden vatandaşların olduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Bizim ülkemizde 150 bin Hristiyan var. Onların zikrettiği çok daha düşük olmasına karşın 25 bin Yahudi kardeşimiz var. Bakın Âşık Veysel şöyle anlatmış, 'Kuran'a bak, İncil’e bak, dört kitabın dördü de hak, hakir görüp ırk ayırmak, hakikatte yüz karası' demiştir. İşte biz de tam bu dizelere uygun bir siyaseti hayata geçirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Âşık Veysel Parkı ve Anıtı'nın açılışını gerçekleştiren Başkan Hazinedar ve Çiğdem Özer, ozanımızın adının yaşadağı bu güzel alanın Beşiktaş halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık