solyanreklam
sagreklam

Antik Kent Konserleri Büyüledi

Antik Kent Konserleri Büyüledi

Antik Kent Konserleri Büyüledi
  • 18 Eylül 2018, Salı 5:13

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Demre Myra Antik Kenti, Kaş Xanthos Antik Kenti ve Kaş Patara Meclis binasında gerçekleştirdiği konserler dinleyicileri adeta büyüledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, tarih kenti olan Antalya’nın antik kentlerini müzikle buluşturuyor. Yaza damgasını vuran Antik Kent Konserleri ile müzik şöleni yaşanıyor. Bu kapsamda Demre Myra Antik Kenti, Kaş Xanthos Antik Kenti ve Kaş Patara Meclis binasında gerçekleştiren konserler dinleyenleri mest etti. Tarihe ışık tutan ve birçok hatırayı içerisinde barındıran iki bin yıllık antik kentlerde müzik sesleri yükseldi. 
1500 yıl sonra ilk etkinlik
Xanthos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Burhan Varkıvanç yaptığı konuşmada; “Bugün biraz şanslıyız aslında. Bu tiyatronun bugün uykusundan uyanma günüdür. Yaklaşık olarak iki bin yıl önce inşa edilen bu tiyatro günümüzden bin 500 yıl öncesine kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. 1500 yıl sonra ilk konser gerçekleşmiş olacak. Başta Büyükşehir Belediyemize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Dinleyicilere Antik Kentler anlatıldı
“Elimizin taşa değil, tarihe dokunduğu mekanlar” sloganıyla yola çıkılan konserlere Demre Myra Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çelik ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık katılım sağladı. Gelen dinleyicilere antik kentler hakkında genel bilgi verildi. Konserlerin sonunda Kültür Daire Başkanı Zülfü Çelik ve Şube Müdürü Okan Yavuz kazı başkanlarına ve müzisyenlere hediyelerini takdim etti

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık