solyanreklam
sagreklam

Akseki, ASAT yatırımlarıyla kanatlandı

Akseki, ASAT yatırımlarıyla kanatlandı

Akseki, ASAT yatırımlarıyla kanatlandı
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

4 yılda 40 milyon TL yatırım

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Akseki’nin içme suyu ve alt yapısına 4 yılda 40 milyon TL yatırım yaptı. İlçenin yıllardır kangren haline gelen içme suyu sorunlarını tarihe gömen ASAT, arıtma ve kanalizasyon yatırımlarını da ilçeye kazandırdı.

Büyükşehir Yasası ile ilçelerin biriken alt yapı sorunlarını çözmek için düğmeye basan ASAT, Akseki’de de hız kesmiyor.  Yıllardır içme suyu sorunu çeken merkeze uzak mahalleleri suya kavuşturan ASAT, ilçenin altyapısını da geleceğe taşıyor.
İçme suyuna kalıcı çözüm
Akseki’de 4 yılda yaklaşık 20 milyon 395 bin TL yatırım bedeliyle merkez ve mahallelerde içme suyu hatlarında yenileme ve iyileştirme çalışması yapan ASAT, Akseki’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturuyor. Bugüne kadar 51 mahallede 135 kilometrelik içme suyu hat çalışmasını tamamlayan ASAT, devam eden yatırımlarla birlikte toplam da 146 kilometrelik yeni içme suyu şebeke hattı kazandırmayı planlıyor.
Susuz Şahap suya kavuştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla Akseki’nin 30 yıllık su sorunu rekor sürede 5.5 ayda çözülmüştü. 12 milyon TL’ye mal olan proje ile Akseki’ye Süleymaniye’den 52 kilometrelik hatla su getirildi. ASAT Genel Müdürlüğü, Akseki ilçe merkezinin ardından, aralarında 100 yıllık içme suyu sorunu nedeniyle adı Susuz Şahap olarak kalan mahallenin su sorununu da çözdü. Süleymaniye hattından verilen kollarla bu mahallelere su getirilerek, vatandaşların yıllardır çektiği su çilesine son verildi. Menderes Türel, Susuz Şahap’a su getiren Başkan olarak Aksekililerin hafızasında yer etti. 
Kanalizasyon ve arıtma 
Antalya’da kanalizasyonsuz mahalle kalmaması için kent genelinde çalışmalarını sürdüren ASAT, Akseki’de altyapı eksiklerini giderdi. Bu çalışmalar kapsamında ilçeye yaklaşık 7 milyon 250 bin TL yatırımla 32 bin metre kanalizasyon hattı döşendi. Böylelikle bugüne kadar kanalizasyon ağı olmayan mahalleler sağlıklı ve modern alt yapıya kavuştu. Çalışmalarında çevre hassasiyetini hep göz önünde bulunduran ASAT, ilçeye kazandırdığı 3 milyon 800 bin TL bedelli atıksu arıtma tesisiyle, tek bir damla pis su Akseki’nin muhteşem doğasına zarar vermeden bertaraf ediliyor. 
Bozulan yollar asfaltlandı
ASAT, Akseki’de altyapı çalışmaları ardından deforme olan caddeleri de sıcak asfaltla kapladı. Güçlüköy, Bademli, Cevizli, Süleymaniye, Salihler, Günyaka ve çalışmalar sırasında bozulan tüm mahallelerin cadde ve sokaklarına yaklaşık 2 milyon 500 bin liralık asfalt yatırımı yapıldı. 4 yılda Akseki’nin içme suyu, kanalizasyon ve arıtması için toplam 40 milyon liralık yatırım yapan ASAT'ın çalışmaları ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık