Akıllı Şehir Projesi MAtchUP için 'Çalıştay' düzenlendi

AB Akıllı Kentler ve Toplumlar Çağrısı kapsamında MAtchUP projesi ile yaklaşık 5 milyon euro hibe almaya hak kazanan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve proje ortakları tarafından 'Şehir İhtiyaçları ve Öncelikleri Çalıştayı' düzenlendi.

Akıllı Şehir Projesi MAtchUP için 'Çalıştay' düzenlendi
  • 25 Ocak 2019, Cuma 10:30

Akıllı Şehir Projesi MAtchUP'ın Valensiya ve Dresden ile birlikte 3 uygulayıcı şehrinden biri olan Antalya'da ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Antalya Kent Konseyi’nden uzmanların katılımıyla düzenlenen Çalıştayda akıllı kent projeleri hakkında sunumlar ve konuşmalar yapıldı.
Kepez Santral örnek olacak
MatchUp projesi ve akıllı şehir uygulaması hakkında bilgi veren Barış Derici, "MatchUp projesi 8 ülkeden 28 ortaklı enerji, ulaşım, bilgi iletişim teknolojileri, entegre çözümlerin çoğaltılması ve yaygınlaştırılması yoluyla Avrupa kentsel dönüşüm sürecini güçlendirmeyi amaçlayan bir projedir. Proje kapsamında Yeni Kepez Santral Akıllı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde alt yapı, enerji, su, aydınlatma, çevre, güvenlik, sağlık, akıllı ev ve entegre teknoloji çözümleri de dahil olmak üzere, farklı akıllı şehir uygulamalarıyla sıfırdan yaratılan türünün tek örneği bir akıllı şehir olacaktır" diye konuştu.
Enerji ve çevre tasarrufu
'Şehir İhtiyaçları ve Öncelikleri Çalıştayı’ sonunda proje hakkındaki sunumlar ve katılımcılar arasında yapılan çalışmalar neticesinde ortak sonuç bildirgesi açıklandı.
Proje kapsamında Antalya – Valencia – Dresden pilot şehirlerinde Akıllı Kent uygulamalarını 42 farklı aksiyonla birlikte hayata geçirilecek. Projenin Antalya’da uygulanacağı bölge olan Kepez-Santral bölgesinde yapılacak uygulamalar ile enerji veriminin yüzde 45 artırılması ve bir yılda 4 bin ton karbondioksitin önlenmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı şehirlerin örnek şehirler olması ve ülke genelinde akıllı şehirlerin sayısının artırılması hedefleniyor.