solyanreklam
sagreklam

Ahilik Haftası Kutlu Olsun

Yaşadığımız topraklarda yaklaşık bin yıllık geçmişi olan ahilik geleneği, dürüstlük, dostluk, cömertlik ve yardımlaşmayı esas alan, bereket ve kazancı adil bir şekilde paylaşmaya dayalı bir anlayıştır.Selçuklular zamanında başlayan, Osmanlı döneminde devam eden ve günümüze kadar ulaşan ahilik geleneği, gerek mesleki dayanışmanın ve gerekse toplumsal yardımlaşmanın simgesi olmuştur.Güven duygusunu kazançtan üstün tutan, kendi çıkarlarını meslektaşlarından üstün görmeyen, müşteri memnuniyetini esas alan, halka hizmet etmeyi görev sayan çalışma ahlakı, ahilik anlayışının temelini oluşturmaktadır.Zaman içerisinde değişime uğrayan ahilik anlayışı, günümüz itibariyle tüketici hakları alanında hizmet veren kurumlar, kooperatifler ve meslek odaları tarafından sürdürülmektedir.Büyükşehir Belediyesi olarak meslek odalarımıza büyük önem veriyor ve kentimizle ilgili kararları birlikte alıyoruz. Güzel Tekirdağ'ımızı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çıktığımız hizmet yolunda, esnaflarımızla el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle dürüstlük, dostluk, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın, Ahilik Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum.Kadir ALBAYRAKTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Ahilik Haftası Kutlu Olsun
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

Yaşadığımız topraklarda yaklaşık bin yıllık geçmişi olan ahilik geleneği, dürüstlük, dostluk, cömertlik ve yardımlaşmayı esas alan, bereket ve kazancı adil bir şekilde paylaşmaya dayalı bir anlayıştır.

Selçuklular zamanında başlayan, Osmanlı döneminde devam eden ve günümüze kadar ulaşan ahilik geleneği, gerek mesleki dayanışmanın ve gerekse toplumsal yardımlaşmanın simgesi olmuştur.

Güven duygusunu kazançtan üstün tutan, kendi çıkarlarını meslektaşlarından üstün görmeyen, müşteri memnuniyetini esas alan, halka hizmet etmeyi görev sayan çalışma ahlakı, ahilik anlayışının temelini oluşturmaktadır.

Zaman içerisinde değişime uğrayan ahilik anlayışı, günümüz itibariyle tüketici hakları alanında hizmet veren kurumlar, kooperatifler ve meslek odaları tarafından sürdürülmektedir.

Büyükşehir Belediyesi olarak meslek odalarımıza büyük önem veriyor ve kentimizle ilgili kararları birlikte alıyoruz. Güzel Tekirdağ'ımızı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çıktığımız hizmet yolunda, esnaflarımızla el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle dürüstlük, dostluk, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın, Ahilik Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık