31 Temmuz Son Gün

31 Temmuz Son Gün
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 14:31
30.07.2018 11:31

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında, borçların yeniden yapılandırılması için 31 Temmuz’un son gün olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir’e borcu olan mükelleflerin 31 Temmuz Salı günü, mesai bitimine kadar borçlarını yapılandırmaya çağırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne borcu olan vatandaşlar/mükelleflerin, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında, borçların yeniden yapılandırılması için 31 Temmuz 2018 günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecekleri duyuruldu. Yapılan açıklamada, “18 Mayıs 2018 tarihli 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin kanun hükümleri kapsamında; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 31.03.2018 tarihi itibariyle ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları ve faizlerinde Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılması, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim, vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı) tamamen silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi, yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemler halinde 36 aya varan sürelerde taksitle ödenmesi, yapılandırılan borçların peşin ve taksit ödemelerinde, Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu banka kredi kartları ile peşin veya taksitli olarak ödenmesi gibi imkanlar da mükelleflere sağlanmıştır. Başvurular, Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Zemin Katı’nda bulunan Gelir Şube Müdürlüğü’ne, tüm ilçelerdeki Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüklerindeki veznelere ve Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası (Beyaz Fil arkası) giriş katındaki başvuru noktalarına 31 Temmuz 2018 günü mesai bitimine kadar bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir” denildi.