solyanreklam
sagreklam

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını geleneksel Fener Alayı Yürüyüşü, coşku dol...

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Zafer'in 95. Yılı...
Beşiktaş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları günün ilk saatlerinde Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Tören, Beşiktaş Belediye Bandosu ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Klasik Otomobillerin Zafer Turu...
Öğlen saatlerinde ise klasik otomobiller 30 Ağustos Zafer Bayramı için yollara çıktı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ile Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konvoyu, turunu Dolmabahçe'de tamamladı. Maltepe’den hareket ederek Kadıköy üzerinden Dolmabahçe’ye varan kafile Beşiktaş sokaklarında mini bir gösteri sundu. Etkinliğe; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Göksel Kaya, Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay katıldı. Dolmabahçe’de tamamlanan konvoy konuşmalar ile devam etti.

Geleneksel Fener Alayı...
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü kutlamaları geleneksel fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Meşaleli yürüyüşe; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Binlerce vatandaş ellerinde meşaleler ve Beşiktaş Belediye Bandosu eşliğinde söyledikleri marşlarla Barbaros Meydanı’na yürüdü.

Barbaros Meydanı'nda coşkulu gösteriler ve konserler...
Barbaros Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, coşku dolu etkinlikler, gösteriler ve konserler ile Zafer Bayramının coşkusunu derinden yaşadı. Belediye bandosu konseri, DJ performansları ve Enbe Orkestrası konseriyle doyasıya eğlenen İstanbullular, unutulmaz bir gece yaşadı. Halk oyunları ekibimizin muhteşem "Zeybek" gösterisi ise Barbaros Meydanı'nı dolduran binler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yürüyüş sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Hazinedar, "Varlığımızın nişanesi olan önemli bir tarih 30 Ağustos. Bu kutlu mücadele, yokluklar içinde, içeride ve dışarıda yani dahili ve harici büyük düşmanlıklara rağmen kazanılan büyük bir zafer… Gazimiz büyük Atatürk, Beşiktaş İskelesi'nden 16 Mayıs 1919'da ilk adımı attı. Onun sorumluluğuyla bu değerleri geleceğe taşımak, aktarmak ve yürütmek bizim görevimiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık