3. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Sona Erdi!

Beşiktaş Belediyesi 3. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası 4 - 5 Şubat 2017 tarihlerinde MKM’de d...

3. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Sona Erdi!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Beşiktaş Belediyesi tarafından Uğur Mumcu anısına düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.

3 rating kategorisinde 400 sporcu kontenjanlı turnuvada, dereceye giren sporculara toplam 11.500 TL maddi ödül Beşiktaş Belediyesi tarafından verildi. Turnuva her 3 kategoride 25dk+10 saniye düşünme süresiyle 8 tur olarak yapıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, sporcuların turnuvaya gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti. Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun araştıran ve sorgulayan bir aydın olduğunu belirten Başkan, satrancın da analitik düşünmeyi öğreten bir beyin sporu olduğunu, bu anlamda Uğur Mumcu ve satranç temasının çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Hazinedar, turnuva açılış töreninde görme engelli sporcu Serdar Çimen ile sembolik bir maç yaptı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uğur Mumcu Anma Satranç Turnuvası'nın kazananları belli oldu. Farklı kategorilerde başarı elde yarışmacılar, 5 Şubat 2017 Pazar günü MKM'de düzenlenen törende madalya ve para ödülü ile ödüllendirildi.