solyanreklam
sagreklam

3. Dağlarca Şiir Ödülü!

3. Dağlarca Şiir Ödülü, 15 Ekim Pazar günü Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle s...

3. Dağlarca Şiir Ödülü!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Beşiktaş Belediyesi tarafından, PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın desteğiyle Fazıl Hüsnü Dağlarca anısına düzenlenen Dağlarca Şiir Ödülü, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine sunuldu.

Dağlarca Şiir Ödülü, Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi'nin!

Arife Kalender, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen ve Tarık Günersel’den oluşan Seçici Kurul oy çokluğuyla, 3. Dağlarca Şiir Ödülü’nün Çiğdem Sezer ile Turgay Fişekçi arasında paylaştırılmasına karar verdi. Çiğdem Sezer “Küçük Şeyler Mevsimi”, Turgay Fişekçi ise “Nerdesin?” adlı kitaplarıyla ödüle değer görüldü. Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar kazananlara ödüllerini teslim etti. 

Seçici Kurul ayrıca 2018 yılının Dağlarca’nın ölümünün 10. yılı olması nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde ‘’Uluslararası Dağlarca Sempozyumu’’nun düzenlenmesine karar verdi.

Koordinatörlüğünü Yasemin Arpa’nın üstlendiği Dağlarca Şiir Ödülleri’nin tasarımı Erkal Yavi, heykeller ise heykeltıraş Dinçer Güngörür tarafından yapıldı. Ödülü kazanana “Ödül Belgesi” ve “Ödül Plaketi” ile para ödülü verildi.

Dağlarca Şiir Ödülü’nün üçüncü yılında bir ilke imza atılıdı. Dağlarca’nın resim dünyasına olan ilgisine teşekkür için 22 ressam bir araya geldi. “Dağlarca İçin… Resim / Sesim” sergisi Dağlarca Şiir Ödül Töreni’nin yapıldığı 15 Ekim 2017 akşamından 25 Ekim 2017 tarihine kadar Akatlar Kültür Merkezi’nde gezilebilir.

Sergiye eserleriyle katılan sanatçılar şöyle: Figen Batı, Esra Bilo, Hülya Botasun, Rıfkı Demirelli,Yücel Dönmez, Bahri Genç, İclal Erentürk Güçsav, Müfit İşler, Şükrü Karakuş, Yavuz Kılıçer, Bahar Kocaman, Ahmet Özel, Ahmet Özol, Ayşe Öztürk, Celalettin Tandoğdu, Korkut Tiryaki, Emine Tokmakkaya, Sabahattin Tuncer, Recep Türüng, Hülya Yazıcı, Erol Yıldır, Ruşen Eşref Yılmaz.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık