22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Sonuçlandı!

22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nın kazananları belli oldu...

22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması Sonuçlandı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nın kazananı Oğuz Demir oldu.

6 Mart 1995 tarihinde aramızdan ayrılan Nehar Tüblek anısına Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği tarafından her yıl düzenlenen yarışmanın jürisi 22 Şubat 2017 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nde toplandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Karikatürcü Raşit Yakalı, Karikatürcü Metin Üstündağ, Karikatürcü Musa Gümüş, Karikatürcü Ahmet Öztürklevent, Karikatürcü Şevket Yalaz, Karikatürcü Mahmut Akgün ve Karikatürcü Akdağ Saydut’tan (Yarışma Koordinatörü) oluşan jüri, kazananın Oğuz Demir olduğunu açıkladı. Yarışmada ikinciliği Serdar Kıcıklar, üçüncülüğü ise Halit Kurtulmuş Aytoslu aldı.

Diğer ödüller ise şöyle;

Beşiktaş Belediyesi Özel Ödülü: İbrahim Tuncay

Mansiyonlar:
Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Nuhsal Işın

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü:
Sedat Öztürk

Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü:
Kürşat Zaman

Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü:
İlker Ekici

Dünya Yayıncılık Özel Ödülü:
Hakan Sümer

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü:
Selim Tanrıseven

Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül:
Ahmet Esmer

Karikatürcüler Derneği Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülleri:
Ayşe İlke Günay, Bahar Peker, Beliz Keskin, Büşra Dinar, Deniz Çırakoğlu, Elif Kahraman, Eylül Eren, Gizem İkiz, Gizem Purtul, Kıvanç Baş, Merve Naz Keskin, Ömer Özgür, Yasemin Güler

Ödüller 6 Mart 2017 Pazartesi günü Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödülleri Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, kazanan karikatürcülere bizzat teslim etti.

Ayrıca 4-7 Mart 2017 tarihleri arasında yine Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiyle 22 yılda ilk üçe giren karikatürler, karikatürseverlerin ilgisine sunuldu.