solyanreklam
sagreklam

16. Karacaoğlan Şiir Akşamları Başlıyor

16. Karacaoğlan Şiir Akşamları Başlıyor

16. Karacaoğlan Şiir Akşamları Başlıyor
  • 06 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafndan düzenlenen 16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlar 9 Nisan 2018 Pazartesi günü balyor. 16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnda airler iirleriyle, âklar da sazlaryla sahne alacak.

9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 19.30’da Tarsus elalesi Karacaolan Park’nda balayacak olan 16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlar 10-11-12 Nisan 2018 tarihlerinde saat 19.30’da Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilecek.

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnda, âklar sazlar, airler de iirleri ile Mersinlilere unutulmaz bir iir ziyafeti yaatacak. iir Akamlar’na Türkiye dâhil 12 ülkenin Türk devlet ve topluluklarndan air, âk ve onur konuklar katlacak.  Etkinlikte, Altay, Kazakistan, Azerbaycan, Krgzistan, Macaristan, Moolistan, Özbekistan, Çuvaistan, Afganistan, Suriye ve Irak ve Türkiye’den davet edilen toplam 58 air ve ozan sahne alacak.

9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 19.30'da gerçekleecek olan etkinlikte, dünyann deiik bölgelerinden gelip sazyla, sözüyle Türkçeyi enlendirecek olan konuklarn bulunaca etkinlie bütün vatandalar ücretsiz olarak katlm gösterebilecek.

Karacaolan Park iire doyacak

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnn birinci gününde Tarsus’ta yörenin airlerinden Rütü Aydn,  Sabahattin Özkan, Mine Bahçeci, Mehmet Doan, Abdullah Cokun, Mustafa Keli, Halil Aksoy, Nuran Ataç, Ümran Yldrm, Yurtta ahbaz, Deniz Nas mahlasyla Süheyla Ergüler, Remziye Çelik, Murat Arc, Mustafa Türkücü, Halit Bilen, Mustafa Doan, Mehmet Örsel ile yörenin âklarndan Cumali Efe, Necmettin Eser (Ak Mahrumi), Bayram Sandal ve Mehmet Ata Eriik Mersinliler için kendi kalemlerinden çkan iirlerini seslendirecekler.

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlar’nn ikinci gününde Kongre ve Sergi Saray’nda Türkiye’nin deerli âklarndan Ak Nuri Çra mahlasl Nuricihan Karata, Maksut Koca, Selahattin Kazanolu, Ak Zamani malasl Ebubekir Avc, srafil Datan, Öksüz Ozan mahlasl Ahmet Yldrm, Ak Muhsin Yaral mahlasl Muhsin Özen, Behram Aktemur, Ak Rahim Salam mahlasl Abdurrehim Salam, Ak Feymani mahlasl Osman Takaya, Ak Devai mahlasl Mustafa Burahan sahne alacak.

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnn üçüncü gününde de ise air Ahmet Özdemir, Asuman Soydan Atasayar, Bekir Akbulut, zzettin Dönmez, Muhsin Aksakal, Metin Özer, Yldz Tokgöz, smail Gül, Yunus Kara ve lhan Knal Mersinli iir severler ile bir araya gelecek.

Yurtdndan Grtlak Sanatçlar, Halk Ozanlar ve Türkmen airleri Mersin’de buluacak

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnn son günü olan 12 Nisan 2018 Perembe günü ise yurtdndan davet edilen air ve ozanlar sahne alacak.

 Altay’n grtlak sanatçlarndan Aana Temeeva ile rina Kenzina, Kazakistan’n halk ozanlarndan Kanazarov Yerkebulan ile Mussina Zhansaya, Azerbaycan Halk Ozan Shamistan Hüseyinolu Alizamanl, Krgzistan Halk Ozan Chrsmash Kochkorbaev, Güney Azerbaycan Halk Ozan Khalili Mahboob, Macaristan halk ozanlarndan Töth Fann ile Zoltan Solyomf-Nagy, Moolistan Halk Ozan Byekdorj Orynbasar, Özbekistan Halk Ozan Zafar Khaytov, Çuvaistan Halk Ozan Alekse Vaslev, Afganistan halk ozanlarndan Gada Shah Nazar ile Mohammad Nader Türkmen, Suriye Türkmen airi Ali Molla Musa ve Irak Türkmen airi Fevzi Ekrem Terzi iirlerini seslendirecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık