solyanreklam
sagreklam

1/5000'lik Nazım İmar Planı'na Yönelik Merak Edilenler Cevaplandı

1/5000'lik Nazım İmar Planı'na Yönelik Merak Edilenler Cevaplandı

1/5000'lik Nazım İmar Planı'na Yönelik Merak Edilenler Cevaplandı
  • 08 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Danman Ahmet Turgut, Mersin Büyükehir Belediye Meclisi mar Komisyonu Bakan Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Dairesi Bakan Mustafa Solak son günlerde Mersin gündemine oturan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan hakknda merak edilenleri cevaplad.

Kanal 33 ekranlarnda yaynlanan Gündemin Nabz Program’na canl yayn konuu olan Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Danman Ahmet Turgut, Mersin Büyükehir Belediye Meclisi mar Komisyonu Bakan Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Dairesi Bakan Mustafa Solak çeitli odalardan ve siyasi partilerden gelen Nazm mar Plan’na yönelik eletirilere yant verdi.

“Doruyu beraberce tartarak bulacaz”

Mersin gündeminden dümeyen 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazm mar Plan hakknda konuan Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Danman Ahmet Turgut tartma ortamndan mutluluk duyduklarn belirterek, “Mersinli hemerilerimizin yararna olduunu düündüümüz plan konusunda toplumla beraber olacaz. Biz bu tartma ortamlarndan da özellikle mutlu oluyoruz. Doruyu beraberce tartarak bulacaz. 3 haftadr youn bir tartma yaanyor ama ben ksaca unu söylemek istiyorum;  Mersin Büyükehir Belediyesi 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra bir vizyon koymaya çalt. Kamuoyuyla da bütün projelerini, yapacaklarn ve eksik gördüü konular da paylamt. mar Planlama süreci aslnda bir bütün. Uzun bir yol kat ettik. lk olarak Mays 2014’de bu meclise geldi. Bir eksiklik olduu zaten biliniyordu. Biz bir bütün olarak bu ie girdik. 1/100 000 ölçekli l Çevre Düzeni Plan bunun altln dolduracak” dedi.

“Biz kurumsal hafzas bulunmayan bir belediye teslim aldk”

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Büyükehir’in hizmet alannn 4 ilçeden 13 ilçeye çktn ve yaklak 60 tane belde belediyesinin de kapandn dile getiren Bakan Danman Turgut, “Biz bunun yannda kurumsal hafzas bulunmayan bir belediye teslim aldk. 4 ilçeden sorumlu olan bir Büyükehir il snrlarna geçti. Biz bütün çalmalar beraber balattk. Kent bütününde analizler yaplarak, bütün imar planlar bir araya getirildi, bütünletirildi. 1/100 000 ölçekli planda 2 yldr itirazlar deerlendirmeyen bir Çevre ve ehircilik Bakanl vard. Bu eletiriler biraz ölçüyü kaçrm, doru olmam. Takdir tabi söyleyen arkadalarn ama kamuoyu bunu deerlendirecektir” eklinde konutu.

Büyükehir Belediyesi olarak meslek odalaryla bu süreçte kentin sorunlarn ve taleplerini alma yönünde bir araya geldiklerini ifade eden Bakan Danman Turgut, “Ama sonuçta takdir edersiniz ki mar Planlarnn baz hukuki yaplma süreçleri var. Biz yapm sürecinde dairemiz, müellif kadromuz ile çok sk bir araya geldik. Süreci onlarla beraber yürüttük ve yönettik. Bu planlar bugün eletiri konusu olabilir ama eletiri her zaman iyidir. Doruyu beraber bulacaz. Bu planlar meclisimizden de oy birliiyle onayland. 3 komisyondaki 21 meclis üyemiz ortak çaltlar. Vatandamz rahat olsun, huzurlu olsun. Sayn Bakanmza güvensinler ve inansnlar. Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükehir Belediye Bakan ve hiçbir sorun yok. Yani ben bugün de gördüm 3-4 gündür arkadalarmz, annelerimiz ellerinde tapularla kuyruklardalar. Baz meslek örgütü yöneticilerimiz, baz siyasi kadrolar aman itiraz edin haklarnz diyorlar ve hemerilerimiz galeyana geliyor. Herkes huzurlu olsun, rahat olsun, sakin olsun. Sayn Bakan’n olduu yerde hiçbir hak kayb olmaz” diye konutu.

“Hiç kimse madur olmayacak”

9 Mart’a kadar dilekçe vermeyen kimsenin endieye kaplmamas gerektiini sözlerine ekleyen Bakan Danman Turgut, “Ben ayn 9’una kadar dilekçe vermemitim deyip kimsenin bir endiesi olmasn. Sayn Bakan bize talimat verdi. 1/1000 ölçekli bütün parselleri tek tek plana iliyoruz. tiraz etmi veya etmemi, gözümüzden kaçm konu da olabilir, hata da yaplm olabilir ama hiç kimse madur olmayacak. Vatandalarmz bundan emin olabilirler. u kadar itiraz yapld diye eletiriler yaplyor, olacakta. Eletiriden de rahatsz deiliz ama Belediye’ye itiraz edeceiz diye bir telaa kaplmasnlar. Hatta telefonla bile bize randevu yazdrsnlar. Pazartesi’den sonra biz her isteyeni randevu ile davet edeceiz. Gelecekler planlara bakacaklar. Bir sorun görüyorlarsa notumuzu alacaz” dedi.

“Kentsel dönüümlerde Mersin’deki en büyük sorun çarpk yaplama”

Mezitli’de yer alan Merko Sitesi yerine park iaretlediine dair iddialara cevap veren Mersin Büyükehir Belediye Meclisi mar Komisyonu Bakan Mehmet Özgür Sanal “Merko Sitesi’nin olduu yer Mezitli Belediyesi’nin kendi talebiyle kentsel dönüüm alan ilan edildi. Çünkü Merko Sitesi 1980’li yllarda yazlk amaçla yaplm ve buras benim gözbebeim olacak dendi. Bütün dönüüm alanlar kendi talepleriyle oldu. Orada yeil iaretlenmi dedikleri yer Merko Sitesi’nin ön tarafnda eski Aina Balkçln olduu yer. Bu konuda da biz bugün itiraz ettiklerinde kalkmasn istiyorlarsa zaten kalkmas taraftaryz. Kentsel dönüümlerde de Mersin’deki en büyük sorun çarpk yaplama” eklinde konutu.  

“ 5000’lik plan yaplmad için bu kent tkanmt”

1/5000’lik Nazm mar Plan’nn 2 etap eklinde yaplacan dile getiren mar Komisyonu Bakan Sanal “Bizim 2 etaba bölmemizin sebebi Tarm Bakanl’ndan kamu yarar karar gelmeyip uzaynca bu kentin 1996 ylnda alnan 5 binlik plan var. 1996’dan beri 5000’lik plan yaplmad için bu kent tkanmt. Bütün müteahhitler, odalar ve sendikalarn hepsi bu isyann içinde. mara açlarak mevcut dere havzalarnn açld konu hakknda “Geçen sene 30 Aralk’ta çok ciddi bir sel felaketi yaadk. Yalnayak’da can kayb oldu. Hatrlayn çocuk cesedine kaç ay sonra ulatk. Bu aclar Mersin çekti. Mersin bu aclar çekerken bu siyasi arkadalar, bu oda bakanlar açklama yapmadlar ve bakn dere yataklar Yalnayak’ta kapatld. Hepimiz oralarda çekim yaptk, sizler de gittiniz, hepimiz gittik. O zaman Sayn Bakanmz tek tek arazileri gezerek Çiftlikköy’de Üniversite Hastanesi’nin orada sular altndayken, buralar imara açan Burhanettin Kocamaz deildi. Son 50 ylda Burhanettin Kocamaz’n imara açt bir tek dere yok. Aksine Burhanettin Kocamaz dere yataklar geniletilsin, buralar açlsn ev bu sknt çözülsün dedi. Bizim istediimiz tek ey var. Hata varsa düzeltilir, zaten 24 yllk belediyecilik deneyimiyle Sayn Bakanmz zaten bu ilerin üzerine giden bir insandr. Ama siyaset yapmak uruna STK bakanym diye eletirmek uruna gerçekleri yanltarak insanlara yanl bilgiler vermek hiç de ho deil” ifadelerini kulland.

Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Daire Bakan Mustafa Solak da süreç hakknda bilgi verdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık