solyanreklam
sagreklam

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı; Barbaros Hayrettin Paşa ve Sinan Paşa gibi iki büy...

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 8:08

92. yıl dönümü kutlanacak olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram'ının İstanbul ili etkinlik programı belli oldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Beşiktaş’ta ve İstanbul’un pek çok noktasında; resmi törenler, konserler, müze ve sergi ziyaretleri, atölyeler, denizde çevre kirliliği ile mücadele etkinlikleri, deniz sporları ve gösteriler eşliğinde coşkuyla kutlanacak.

Kapitülasyonlar, Türk denizlerinde, yük ve yolcu taşıma hakkını Batılı devletlere vermişti. Deniz ulaştırmasının büyük bir bölümü ile önemli limanların işletilmesi yabancıların elindeydi. Bu nedenle Türkler, kendi denizlerinde ticaret yapamaz durumda idi. Yabancı ülke gemilerine tanınan kabotaj ayrıcalığı Lozan Barış Antlaşması'yla 1923 yılında kaldırıldı. Bu sürecin tamamlanması için 815 sayılı "Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Karasuları Dahilinde İcrayı Sanat ve Ticaret Hakkındaki Kanun" veya bilinen ismiyle Kabotaj Kanunu 20 Nisan 1926 yılında kabul edildi ve 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe girdi. Bu kanunla Türk karasularında yolcu ve yük taşıma hakkı sadece Türk gemilerine verildi. Böylece Türkiye'nin denizlerinde de tam bağımsızlığı sağlanmış oldu. Denizlerde milli egemenliğin pekişmesini sağlayan bu kanunla, her yıl 1 Temmuz "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
92. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri

Program İçin Tıklayınız.

*1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 14.00’te DENTUR Avrasya Beşiktaş Terminali’nden ücretsiz Boğaz Turu gemisi hareket edecektir.

Tüm halkımız davetlidir.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık