GÜRSU AYYILDIZ MEHTERAN TAKIMI CUNDA'YI COŞTURDU

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, "Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde" etkinlikleri kapsamında Cunda Adası’nda gösteri sundu. Gürsu Belediyesi Kültür İşleri M&uum...

GÜRSU AYYILDIZ MEHTERAN TAKIMI CUNDA'YI COŞTURDU
  • 18 Eylül 2018, Salı 0:00

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şehrin Tam Kalbinde Tam Vaktinde" etkinlikleri, Ayyıldız Mehteran Takımı’nın Türkiye’nin her köşesinde sunduğu gösterilerle coşkuyla gerçekleştirilmekte.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Ayyıldız Mehteran Takımımız, tarihimizden gelen mehteran kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görevi üstlenmiş bulunmakta. Ayyıldız Mehteran Takımımızla, ülkemizin nadide köşelerine mehteran ruhunu taşıyarak, ecdadımızın emanetine sahip çıkıyoruz” dedi.

2015 yılı başında oluşturulan Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, 45 kişilik ekibiyle, kısa sürede elde ettiği başarıyla, gösteriden gösteriye koşarak, önemli mehteran takımları arasına girdi.