solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN IŞIK, MİLLİ ÜRETİME GEÇİŞTE HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR

Gürsu Belediyesi, ülke olarak milli üretime geçiş atılım süreçlerine uyum sağlamak amacıyla personellerini eğitiyor. Gürsu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürl&...

BAŞKAN IŞIK, MİLLİ ÜRETİME GEÇİŞTE HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR
  • 09 Ekim 2018, Salı 0:00

 

Gürsu Belediyesi, ülke olarak milli üretime geçiş atılım süreçlerine uyum sağlamak amacıyla personellerini eğitiyor.

Gürsu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli, belediye hizmetlerinde kullanılan yerli ve milli işletim sistemi Pardus hakkında eğitim aldı.

Bursa Belediyeler Birliği tarafından Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitim kapsamında, Tübitak'ın geliştirmiş olduğu Türk İşletim Sistemi Pardus anlatıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Ülkemizin her alanda üretim yapmak hedefiyle gerçekleştirdiği atılımlar her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Her alanda milli üretim ile dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında ülkemizin bilişim teknolojilerinin üretiminde de gelişmesini sağlamak için hepimiz katkı koyma çabasında olmalıyız. Bu bağlamda, belediyelerde yerli ve milli işletim sisteminin kullanılması konusunda bilinç oluşturma ve bilgilendirme çalışmaları dolayısıylaBursa Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum. İnşallah, en kısa zamanda, belediyelerimizde de kendi ürettiğimiz teknolojk altyapıyı kullanacağız” dedi.

Milli işletim sistemi Pardus'un teknik özelliklerinin ve kullanımının anlatıldığı eğitimin ardından, Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi katılımcılara gezdirildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık