solyanreklam
sagreklam

KADINLAR İÇİN TAMİR KURSU

KADINLAR İÇİN TAMİR KURSU

KADINLAR İÇİN TAMİR KURSU
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 0:00

Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların günlük yaşam ve el becerilerini güçlendirmelerini sağlamak amacıyla sürdürülen "Kadınlara Tamir Kursu" yeni dönem eğitimleri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde başladı.

Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından toplumsal cinsiyette eşitlik sağlamak amacıyla açılan kurslardan biri olan 'Kadınlara Tamir Kursu' eğitimleri başladı. Yaklaşık 20 kadın dört hafta sürecek uygulamalı eğitimlerle kendilerini bu alanda güçlendirecekler. Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursta kadınlara, lamba ve sigorta tamiri, avize takma, sehpa tamiri ve montajı, çerçeve takma ve musluk tamiri gibi eğitimler verilecek.

Kadınlara yönelik günlük yaşam becerilerini güçlendirme alanında verilen tamir kursunun yanı sıra kadınlar için Araba Bakım Kursu ve Yaratıcı Yazma Atölyeleri de ESMEK bünyesinde devam edecek.

Kadınları kursun ilk gününde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak, "Kadınları her alanda güçlendirmek için çalışmalarına devam eden Eşitlik Birimimizin faaliyetlerinden bir tanesi de Evde Tamir Kursu. Ev işlerinde erkeklerden destek isteyen ve bunu beklemek zorunda kalan kadınlar evde tamir işlerini kendilerinin de yapabileceğini belirterek Büyükşehir Belediyemizden eğitim desteği istediler. Ücretsiz olarak verdiğimiz bu kurs ile kadınların bilgi-beceri düzeylerini arttırmak suretiyle kendilerini güçlendirme hizmeti vermekteyiz. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz tamir kursumuza ilgi gösteren kadınlarımıza teşekkür ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık