solyanreklam
sagreklam

FRANKFURT ESKİŞEHİR DOSTLUK KUPASI'NDA DOSTLUK KAZANDI

FRANKFURT ESKİŞEHİR DOSTLUK KUPASI'NDA DOSTLUK KAZANDI

FRANKFURT ESKİŞEHİR DOSTLUK KUPASI'NDA DOSTLUK KAZANDI
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

Almanya'nın en büyük şehirlerinden Frankfurt ile kurulan 'Kardeş Şehir' ilişkileri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Dostluk Kupası Futbol Turnuvası ile taçlandı. İki gün süren futbol şöleninde yeşil çimlerde filizlenen dostluk, Frankfurt'ta yapılacak turnuva ile sürdürülecek. Turnuvanın şampiyonu Anadolu Üniversitesi kupayı diğer takımların kaptanlarıyla havaya kaldırdı.

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 'Kardeş Şehir' atmosferinde başlattıkları içten ve dostane ikili ilişkiler Dostluk Kupası Futbol Turnuvası final maçları sonrası yapılan törene de damgasını vurdu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Dostluk Kupası Futbol Turnuvası son gün yapılan maçlarla sona erdi. Üniversite Evleri Futbol Sahası'ndaki üçüncülük maçında  Tus Makkabi Frankfurt ile Saz Rock Frankfurt takımları karşı karşıya geldiler. Maçı 4-1 kazanan Saz Rock Frankfurt takımı turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Şampiyonluk kupasını kazanmak için mücadele eden Anadolu Üniversitesi ile DSİ Bentspor maçını ise 5-0 Anadolu Üniversitesi kazandı.
     
Kupa töreninde bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, konuk Belediye Başkanı Feldmann ve çalışma arkadaşlarına karşılıklı olduğundan şüphe etmediği iyi niyet duyguları ve samimiyetleri nedeniyle teşekkür ederek, "Ortaya çıkan ve gelişerek, bugün gençlerin ortaya çıkardığı şeyin kazanılan bir futbol maçı ya da kupadan ziyade dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış olduğunu bir kere daha vurgulamak isterim. Frankfurt'tan gelen konuklarımız biliniz ki, Eskişehir'in kapıları ve bizlerin kalpleri sizler için her zaman açıktır. Bu turnuvanın örnek olmasını diliyorum" dedi.

Frankfurt Belediye Başkanı turnuvaya katılan sporcuları kutladığını ifade ederek, " Sadece birinciler değil. Herkes kazandı. Fairplay oldu, çok yoğun bir duygu alışverişi yaşadık. Bu kez kardeş şehrimizi farklı bir yönden tanıma fırsatı bulduğumuz için çok mutlu oldum. Dört takıma da teşekkür ediyorum. Sayın Büyükerşen'e çok güzel misafirperverliği için teşekkür ederim. Turnuvaya katılanlar ve katkıda bulunanlar sizleri gelecek yıl Frankfurt'ta çağırıyorum. Turnuvanın 2. Ayağını Frankfurt'ta Alman çimlerinin üzerinde yapalım. Orada hem spor yapmanın mutluluğunu yaşayalım ve bir kez daha dostluğumuzu pekiştirelim" şeklinde konuştu.

Turnuvada birinci olan Anadolu Üniversitesi'ne kupasını veren Büyükerşen, kurduğu üniversitenin takımına şampiyonluk kupasını vermenin kendisini onurlandırdığını söyledi.

Anadolu Üniversitesi kazandığı kupayı, diğer üç takımın kaptanlarıyla birlikte havaya kaldırarak, "Dostluk kazandı" dediler.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık