solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR’İN DOMATESLERİNDEN ÇİFTÇİYE 5 MİLYON GELİR

BÜYÜKŞEHİR’İN DOMATESLERİNDEN ÇİFTÇİYE 5 MİLYON GELİR

BÜYÜKŞEHİR’İN DOMATESLERİNDEN ÇİFTÇİYE 5 MİLYON GELİR
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Bykehir Belediyesinin Anadolunun ukurovas saylan Sarcakaya ve Mihalgazide getiimiz Nisan aynda datt 263 bin domates fidesinden bereket fkrd.

Fideler her bir iftiye 5 Bin TL zerinde gelir getirirken, Bykehir Belediye Bakan Ylmaz Bykeren domates tarlasna dnen seralar ziyaret etti. Bakan Bykeren Dattmz domates fidelerinden iftilerimizin byk verim ve iyi bir gelir elde ettiini renmek bizleri son derece mutlu etti diyerek ekonomik adan skntda olan iftilere gelir salayacak proje almalarna devam ettiklerini vurgulad.

Bykehir Belediyesi tarmda yabanc lkelere bamlln giderek artt ve iftinin rettiinden para kazanamaz hale geldii bu dnemde imknlar dhilinde tarmsal retime destek olmaya devam ediyor. Su, kanalizasyon ve yol gibi sorumluluklarnn yan sra her konuda iftinin derdini dinleyerek zmler retmeye alan Bykehir Belediyesi, tarmsal kalknmaya ynelik rettii projelerle de iftilerin yzn gldryor. Daha nce binlerce dut fidann iftilere datarak ipek bcekiliini yeniden canlandrmay hedefleyen Bykehir Belediyesi, tohumlarn pahal olmas sebebiyle yeterli fide alamayan kyllere datt 263 bin domates fidesi ile Sarcakaya ve Mihalgazili iftinin yzn gldrd.

Nisan aynda datlan domates fidelerinin yetitii seralar ziyaret eden Bykehir Belediye Bakan Ylmaz Bykeren, fideleri alan iftilerle Sarcakayada bir araya geldi. Fidelerden byk gelir elde ettiklerini ve domateslerin ok verimli olduunu belirten iftilerden Hasan Semerci Ykselen maliyetler ile zor gnler geirdiimiz gnlerde Bykehir Belediyesinin fideleri imdadmza yetiti. Fide bana 7-8 kilo domates elde ettiimiz bu fideler sayesinde nemli bir kazan elde ettik. Bizler Sarcakayallar olarak bu domatese Bykeren Domatesleri diyoruz. Onun vizyonu ve ehircilik almalar ile rnek ehir haline gelen Eskiehirde, balatt krsal kalknma projeleri ile artk bizlerin de yzn gldryor. Bata Sayn Hocamz olmak zere ipek bcekilii ve domates fidesi projelerinde emei geen tm belediye alanlarna teekkr ediyoruz eklinde konutu.

Trkiyede tarmn yanl politikalar sonucu da baml hale geldiini, iftinin rettiinden para kazanamadn belirten Bakan Bykeren lkemizde tarm hzla yok oluyor. Dne kadar kendi kendine yetebilen lkemiz, bugn yabanc lkelerden her trl tarm rnn ithal eder hale geldi. iftimizin yz artk glmyor. Bu da sofralarmza yansyor. Bykehir Belediyesi olarak tarm ve iftimizi desteklemek iin yeni projeler retiyor ve uygulamaya koyuyoruz. Sarcakaya ve Mihalgazide dattmz 263 bin domates fidesinden blge yetitiricileri 5 milyon liraya yakn para kazanacaklar. Ne mutlu bize! eklinde konutu.

Daha nce ipek bcekiliini yeniden canlandrmak iin dut fidesi datm yaptklarn da hatrlatan Bakan Bykeren, dier ilelerde de tarmsal retimi destekleyecek projelerin zerinde altklarn belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık